Казуси - Безизходица

Финансови проблеми

Преди време зададох въпрос, на който не отговорихте, сега ви пиша пак. Имам страшни финансови проблеми не спя, не ям, нямам желание за живот подложена съм на такъв стрес, че не знам как да се успокоя, да се мобилизирам и да започна от начало. Моля за съвет, защото усещам че откачам.

Отговор на зададения въпрос:

Благодаря ви за постоянството! Неведнъж съм споменавал, че въпросите, които идват от читателите са толкова много, че не винаги имам физическата възможност да отговоря на всички.

И така… по темата. Не може в рамките на 2 реда да се разрешат проблеми, трупани десетилетия.

Но ще ви дам съвет: Потърсете правилния терапевт за вас и започнете с генерални, а не с козметични промени в живота си.

Фиксацията върху усещането, че сте жертва ще привлича като магнит все повече хора, факти и обстоятелства, които ще препотвърждават тази ви роля. Усещам, че изпитвате чувства на безнадеждност и безизходност. Но в това има нещо ценно – няма къде по-надолу да отидете. Човекът, който няма какво да губи може да си позволи да рискува и да позволи на невъзможното да се случи. Спомнете си за героя от „Американски прелести”, който каза: „Не, не съм луд. Просто съм човек, който няма какво повече да губи”.

И не забравяйте: Най-мрачно е преди зазоряване.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Съвършенството на Медитацията - ЗА ТЪРСЕЩИТЕ СВОБОДАТА НА УМА, НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА, КРАСОТАТА НА ДУХА, НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА БЕЗ “ТУК” И ОТВЪД “СЕГА”… INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА  ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА! INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА СИГМА-ОМЕГА aka ИЗКУСТВОТО НА НЕВИДИМОСТТА Шестдневен ритрийт в планината в медитация, умиротворение и синхрон с Невидимия Ред 26 април — 1 […]
  • Дао на късмета – Има ли рецепта за късмет? -   Кое е най-честото пожелание, което отправяме към близките и обичните ни хора? Със сигурност пожеланието за здраве. Защото здравето е фундаментът, върху който се гради качеството на живота ни, въпреки че не го оценяваме, докато го приемаме за даденост. А какво е пожеланието, което човек най-много обича? Със сигурност “Късмет!”. Защото… “Късметът носи със […]