казуси - страх и фобии

Как да се освободя от чувството страх от смъртта?

Как да се освободя от чувството страх от смъртта? Непрекъснато мисля за това, страхувам се, че съм смъртно болна , аз и моите близки. Не издържам вече на това напрежение!

Отговор на зададения въпрос:

Обикновено страхът от смъртта е фобия, придружаваща умерено тежки или по-тежки депресивни състояния. Те се съчетават и с генерализираната тревожност, която описвате.

Проблемът е, че страхът от смъртта всъщност маскира страха ни от живота и страха да правим промени в него, да поемем отговорност за това, което ни се случва, за това накъде вървим.

Моят съвет – намерете подходящ психотерапевт (най-добре запознат с преживелищните техники на терапия). Тъмната пътека на страха води в обратна посока на пътя към свободата ни.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Хората масово живеят чужд живот -  Дишането е мощен изцелител, който чисти излишното и увеличава осъзнатостта ни   Ще започна със странен въпрос. Вярваш ли в магии? Смяташ ли, че е възможно външно енергийно въздействие върху човек, което да промени психологическото му състояние? Мисля, че е възможно, но не вярвам, че е така масово, както се говори в България – за […]
  • Паническо разстройство - Отиването ми в кабинета на д-р Тенчев беше сламката, за която се хваща удавникът. От 7 години страдах от паническо разстройство, бях обиколила всякакви терапевти и психиатри, опитах какви ли не хапчета, които ми изписваха – никакъв ефект! Нещо по-лошо – страхът ми се увеличаваше.