Казуси - Неудовлетворение

Живея в някакъв мой свят

Здрава съм, имам много хубава работа и най-прекрасния мъж на света, а и заможна така да се каже – направо не за вярване едва ли не :)) Но въпреки това, често не съм щастлива, чувствам се „самотна” някак си. Все едно си живея в някакъв мой свят, обхваща ме апатия и често ми е „тъпо” жаргонно казано. Разбира се, че имам страхове – да не би да свърши този хубав и безгрижен живот или връзката ми. Усещам някаква несигурност или си казвам „не може така, толкова хубави неща само да случват, може би лошото сега ще дойде”. Също има и неща от миналото, за които съжaлявам, че съм направили или казала… Не мога да се преборя с тези терзания, иска ми се да живея в баланс и хармония със себе си, да съм по-лъчезарна, а не на моменти. Понякога съм много приятелски настроена и весела, понякога съм мълчaлива и затворена… И в този ред на мисли, защото осъзнавам всичко това, отновo ме е страх да не прецакам себе си с този вид мислене.

Отговор на зададения въпрос:

„Здрава съм, имам хубава работа и най-прекрасния мъж на света…”

Ако работата ви е хубава би трябвало да ви изпълва с ентусиазъм,  а не с апатия, ако човекът до вас е толкова прекрасен, защо се чувствате самотна?! Страховете и негативните утвърждения имат силата да ни прецакват, това е така. Миналото и допуснатите грешки – също. Но ако наистина сте с правилният човек до себе си няма как да живеете в собствен свят, двамата щяхте да сте в един общ свят, в който няма място за самота. И ако наистина вършехте най-подходящата работа, не просто работа благоприятна във финансово отношение, а работа, която да изявява дарбите и потенциала ви, нямаше често да ви е тъпо, а щяхте да бъдете креативна и инспирирана.

Вместо да заравяте като щраус глава в пясъка, търсейки причините да се чувствате неудовлетворена в някакво съжаление по миналото, обърнете внимание на настоящето си и явните противоречия между „завидния” ви отстрани живот и начина, по който вие се чувствате в него. Вътрешната неудовлетвореност показва, че има нива в живота ни, на които ние не сме себе си. Потърсете тези нива и обърнете внимание на компромисите, които правите в тях. Излезте извън рамките на представата на социума за „щастлив живот”, защото да поддържаш този имидж обикновено е твърде тежка цена за когото и да е. Цялостното ви състояние е вътрешен повик за промяна и то на неща, които се случват в настоящето ви, не неща, които са наследени от миналото.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Пътешествия в безкрая - InSighting Пътешествия в безкрая THE U-PRINCIPLE 20-26 ОКТОМВРИ 2018 Нищонеправене, трансперантност и огледална мъдрост Седемдневен ритрийт с Дайки  В уютно планинско уединение “Признаци на качествената информация — синтез, разбираемост, практичност, ползотворност, пестене на време.” Дайки Ивабучи Синтезирано, разбираемо, практично, ползотворно и пестящо време — ето концепцията на InSighting събитието на есента.  Златноесенният ритрийт в синтез: […]
  • Съвършенството на Медитацията - ЗА ТЪРСЕЩИТЕ СВОБОДАТА НА УМА, НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА, КРАСОТАТА НА ДУХА, НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА БЕЗ “ТУК” И ОТВЪД “СЕГА”… INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА  ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА! INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА СИГМА-ОМЕГА aka ИЗКУСТВОТО НА НЕВИДИМОСТТА Шестдневен ритрийт в планината в медитация, умиротворение и синхрон с Невидимия Ред 26 април — 1 […]