Стани раз-Личност

Стани раз-Личност

Публикувано: Списание „Осем“, брой 10/2014 г.
Статия на: Мария Бончева

Дълго време се колебаех дали да взема участие в курса по хипноза, макар и с благородната цел да напиша статия. Някак нямах доверие на този съвременен метод. Струваше ми се манипулативен. С риск за въздействие върху човека пряко неговата воля. В крайна сметка любопитството надделя и се отправих към улица „Родопски извор“ 45 в столичния квартал „Борово“.

Стани раз-Личност

Истинската цел на хипнозата е да отключи потенциала на човек, не да му внушава несвойствени действия

Още с прекрачването на InSighting Центъра за личностно развитие човек попада в друга реалност. Утробата, учебната зала на центъра, приветства с пастелнорозови стени, меки възглавници покрай тях, релаксираща музика и оригинални живи тибетски тангки по стените, ще рече – изображения на буди и бодхисатви от тибетската традиция, които нямат равни по красота, изящество и пропорционалност. Атмосферата е предразполагаща и уютна, което ми помогна да се отърся от голяма част от скептичността. Общата картина се допълва и едновременно контрастира с мъдрия, но остър и пиперлив изказ на водещия д-р Димитър Тенчев.
прочети още

Хипнозата като път към изцелението

Хипнозата като път към изцелението

Публикувано:  в-к “Стандарт”
Статия на: д-р Димитър Тенчев

Пълното интервю за в-к “Стандарт” от 28.08.2014, което е в основата на статията, посветена на д-р Димитър Тенчев и хипнотерапевтичната му практика.

Д-р Тeнчев, разкажете ни какво представлява хипнотерапията?

За хипнозата и хипнотерапията говоря и ги преподавам стотици часове на интензивните ни курсове по хипноза, които провеждаме в центъра ни и въпреки това участниците едва бегло се докосват и разбират богатството на Вселената на несъзнаваното и на енигмата, заключена в него. Ще минат години преди те наистина да започнат да осъзнават невероятните възможности за трансформация и мощния изцелителен потенциал, които крият в себе си променените състояния на съзнанието, в това число и хипнозата. прочети още

Хипнозата сваля килограми

Хипноза сваля килограми и спасява от дрога

Публикувано: в. „24 часа“
Интервю на: Лиляна Филипова с д-р Димитър Тенчев

Спомняте ли си за Кашпировски – онзи, който в зората на демокрацията се появи по телезора чрез телемост от братския Съветския съюз и с втренчен поглед изпод вежди се пробва да ни вземе акъла, баейки за тотално изцеление?! Модерната хипноза няма нищо общо с това. През последните години тя все по-категорично се освобождава от клеймото на мистиката и шарлатанията и се налага като като успешен метод за широкоспектърна терапия.

Използва се при лечение на тревожност, депресии, панически разстройства, зависимости, фобии, порочни навици

С помощта й може да премахне болка, да се стопят килограми, да се преодолеят чисто физически страдания, да се подобри общуването, социалната изява, твърдят психотерапевтите.
прочети още

Да следваме мечтите си

Да следваме мечтите си

Публикувано: интернет сайт „Vesti.bg“
Евгения Друмева с д-р Димитър Тенчев

 

Д-р Димитър Тенчев е дългогодишен психотерапевт и основател на системата за личностно развитие InSighting (Инсайтинг).

В разговора ме шокира виждането му, че щастието не съществува, а е фикция на ума и внушение, станало консенсусно за целия социум. Според него обаче естественият човешки стремеж е към свобода.

„Свободата е възможността да изразяваш себе си, потенциала си. Не искам да звучи популистки, но е буквално да следваш и реализираш мечтите на сърцето си, мечти, които са твои, а не които са ти вменени отвън.
прочети още

Час работа в неделя спасява от стреса в понеделник

Час работа в неделя спасява от стреса в понеделник

Публикувано: в. „24 часа“
Интервю на: Лиляна Филипова с д-р Димитър Тенчев

„Стискам силно“ е буквалният превод на латинската дума stringere, от която идва така популярният термин стрес. Той значи ограничение, преса, сковаване на човешката психика, което се оказва пагубно поне за 1 млн. българи в активна възраст, твърди д-р Димитър Тенчев, психотерапевт в InSighting център. Битката с него не е лесна работа – в най-добрия случай изисква тотална преоценка на начина на живот и твърда воля за промяна.
прочети още