Аз искам да се боря със страха и отчаянието стреса и депресията

Както разбирам има много хора в моето положение и аз искам да се боря със страха и отчаянието стреса и депресията, която тотално ме срина от 3 месеца. Едва ставам и днес съм за първи ден на работа от 20 дни, а още не се чувствам готова. Помогнете ми!

Отговор на зададения въпрос:

Депресията е сигнал, който дава душата по същия начин, по който болестта е сигнал, който дава организма, за да насочи вниманието към себе си. Страхът, отчаянието са симптоми на депресията. За да мога да ви помогна, първо вие трябва да сте готова да помогнете сама на себе си. Терапията е сътрудничество, при което терапевтът показва пътя, а клиентът го извървява.

Дишането промени моят живот, то е едно от нещата, които отвориха много пътища за мен и ми помогнаха да се развия като личност и като терапевт. Многократно в своя живот и чрез наблюдения на участници в семинарите съм се убеждавал в потенциала, който съдържа. Поради тази причина е толкова силно застъпено като метод и практика в терапията ми. Дълбоко убеден съм, че всеки има право да се срещне със себе си и да промени живота си. Защото съм дълбоко убеден също така, че свободата е естественото агрегатно състояние на душата. Депресията е сигнал, че не сме свободни да живеем нашия живот, да пресътворим в реалност нашите мечти, да пренапишем нашата съдба.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Светлата страна на психиката във време на празници и коронавирус изолация (Covid-19) - По време на празници и коронавирус изолацията (Covid-19) психотерапевта д-р Димитър Тенчев гостува в предаването „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е […]
  • Страх, тревожност и паник атаки по време на коронавирус (COVID-19) - Едно интервю на Йовка Йовчева с психотерапевта д-р Димитър Тенчев в предаването „РеАктивно“ на Дарик радио. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев