Аз искам да се боря със страха и отчаянието стреса и депресията

Както разбирам има много хора в моето положение и аз искам да се боря със страха и отчаянието стреса и депресията, която тотално ме срина от 3 месеца. Едва ставам и днес съм за първи ден на работа от 20 дни, а още не се чувствам готова. Помогнете ми!

Отговор на зададения въпрос:

Депресията е сигнал, който дава душата по същия начин, по който болестта е сигнал, който дава организма, за да насочи вниманието към себе си. Страхът, отчаянието са симптоми на депресията. За да мога да ви помогна, първо вие трябва да сте готова да помогнете сама на себе си. Терапията е сътрудничество, при което терапевтът показва пътя, а клиентът го извървява.

Дишането промени моят живот, то е едно от нещата, които отвориха много пътища за мен и ми помогнаха да се развия като личност и като терапевт. Многократно в своя живот и чрез наблюдения на участници в семинарите съм се убеждавал в потенциала, който съдържа. Поради тази причина е толкова силно застъпено като метод и практика в терапията ми. Дълбоко убеден съм, че всеки има право да се срещне със себе си и да промени живота си. Защото съм дълбоко убеден също така, че свободата е естественото агрегатно състояние на душата. Депресията е сигнал, че не сме свободни да живеем нашия живот, да пресътворим в реалност нашите мечти, да пренапишем нашата съдба.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Депресията се предава по наследство - Депресията се предава по наследство Хипнозата и Интензивното дишане премахват симптомите Д-р Тенчев, как действат сезоните на депресията? Д-р Т.: В географските ширини с умерен или по-студен климат, в част от човешката популация са разпространени т.нар. сезонни депресии, които в съвременната психотерапия и психиатрия се обозначават като сезонно афективно разстройство (САР). САР се проявява обикновено […]
  • Екзистенциалната депресия  - ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ДЕПРЕСИЯ Депресията на разЛичностите Един сеанс с д-р Димитър Тенчев   Празниците не/възможни Коледа… Нова година… подаръци… отпуска… радост… еуфория. Не винаги. Не при всеки. С годините — все по-рядко. Коледа — време, в което човек може да си позволи лукса да остане повече насаме с вътрешното си аз и не/съзнателно да обърне духовния […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев