Казуси - Безизходица

Изневяра

Пиша ви от безизходица. Аз съм на 50 г. Омъжена съм от над 25 години, от 30 години познавам съпруга си, имаме две прекрасни деца – син на 24 г. (със собствен бизнес и отделно живеещ с приятелката си) и дъщеря на 20 г. (студентка). Имам редовна работа като офис-мениджър в малка частна фирма и средна заплата. Имаме и обща фирма със съпруга ми, с която е основно той се занимава.

Основният ни проблем са неговите изневери, за които аз разбирам, а той се дразни от това. Опитах всичко – да говорим, да се разделим без развод, да се разведем, да живеем като съквартиранти. Той не иска по никакъв начин да чуе, че това ме наранява непрекъснато и твърди, че преувеличавам проблема. Истината за мен е, че той иска да живее с мен (последния път си отидох за 3 месеца след като разбрах, че ухажва служителката ни и той направи едва ли не сърдечна криза, изкара ме виновна, че е побелял и се е поболял, само и само да ме манипулира да се върна, но като се върнах си продължи по  стария начин, пише си с нея по цели нощи и когато го засякох отново изпадна в гняв, че съм разбрала), но да си ходи по други жени.

През последните 5-6 години той си създаде тази схема на живот и не иска да се разделя с нея, затова сме в повтарящи се по един и същи начин периоди – живеем що годе добре, после той се успокоява, започва нова авантюра, аз рано или късно разбирам, изнасям се, страдам, той ме манипулира да се върна, отначало тихо и кротко… и пак така до следващия път. А мен това отдавна не ме устройва – използва ме само за слугиня (защото аз поддържам целия дом), но нямам изход. Не мога да си наема или купя друго жилище, а всичко ни е общо и той не желае развод, аз съм удобна и като защита – видите ли, аз съм женен, не мога да се разведа или нещо подобно пред поредната наивница.

Какво да правя, та поне психически да се разреши проблема ми? Не съм се изоставила през всичките тези години, поддържам се до колкото мога, не съм зарязала и къщата ни, въпреки, че се боря и с още един голям негов проблем – задръства всички стаи с вестници, книги и всевъзможни неща, които влачи дори и от боклука (сега само едната стая съм я направила негов склад), за да има къде да живеем в другите две… Моля ви помогнете ми.

Read more

Казуси - Безизходица

Оставих в България стария си живот и любовта…

Живея в чужбина от 1 година, на 19 години съм. Тук съм с родителите и сестра ми, уча това което искам, за което съм си мечтала. До тук всичко е добре, но аз си оставих в България стария живот и любовта… от 3 години имаме връзка, обичаме се, къде се карахме после се сдобрявахме, беше като приказка, имах хубав живот.

Сега се виждаме на няколко месеца веднъж и винаги проблеми, караме се, доверието почна да изчезва… страх ме е да не го изгубя… това всеки ден ме прави по-нещастна и по-слаба. Не знам как ще продължа така да живея тука с мисълта „Кога ще се прибера?“ Колкото повече пораства човек, толкова растат и проблемите. Боли ме душата, не мога да свикна с новия си живот, в който се преповтарят следните неща: училище, работа, вкъщи. Монотонен скучен живот без любов и развлечения. Искам да се разбираме с него, да дойде тук, но той там си има работа и си търси причини да не дойде при мен. Ако наистина много ме обича, ще дойде ли при мен, ще гледа ли да промени положението? Или човекът, който трябва да промени нещо съм аз ? Искам да постигна амбициите си, искам да съм с него… искам малко щастие и любов.

Много съм свикнала с него минаха повече от 3 години и половина, преди бяхме постоянно заедно. А сега… Искам да поправя душевното си състояние, нещастна съм, постоянно плача , не мога да се радвам на нищо истински, винаги ми липсва нещо… Моля ви, за съвет! Така как ще продължа не знам…

Read more

Казуси - Безизходица

Съпругът ми не ни приема за свое семейство

Смятам, че съпругът ми е пречка в живота ни, тъй като все още не ни приема за „свое семейство“, а на първо място е майка му. По кой път да поема – на търпението (и докога) или на раздялата?

Read more

Казуси - Безизходица

Може ли чрез хипноза да променя живота си?

Може ли чрез хипноза да променя живота си, т.е. да си намеря работа която да харесвам и търся от години? Явно нещо от миналото ми е блокирало успеха в професионалната сфера, нямам самочувствие и съм донякъде комплексирана, въпреки че съм чаровна.

Read more

Казуси - Безизходица

Финансови проблеми

Как да си върна желанието за живот?

Преди време зададох въпрос, на който не отговорихте, сега ви пиша пак. Имам страшни финансови проблеми  – не спя, не ям, нямам желание за живот подложена съм на такъв стрес, че не знам как да се успокоя, да се мобилизирам и да започна от начало. Как да си върна желанието за живот? Моля за съвет, защото усещам, че откачам.

Read more