Казуси - Неудовлетворение

Чувствам се сама в опитите си да се бунтувам срещу неправдите и непочтеността

Скоро се сблъсках с това социално овчедушие. Огорчена съм, чувствам се сама в опитите си да се бунтувам срещу неправдите и непочтеността. И понеже такива бунтари са срещат рядко, приемат ни несериозно, водим битки с вятърни мелници, смеят ни се, защото ние не можем да им навредим, защото сме ПОЧТЕНИ т.е. НЕ ПРАВИМ МРЪСОТИИ. Нека си лаем… Чудя се какво да правя, да стана като ТЯХ и да изразявам недоволството тихо, за гърба на шефа, оглеждайки се страхливо да не ме чуят, да не пострадам от приказките си, да се нагаждам и подмазвам, за да се издигна и да бъда оценена от началството и да си осигуря някаква сигурност… Винаги е било така, добре е този ,който си трае не създава проблеми на шефовете си. А пък после в социалните мрежи, да философстваме смело за фалша, маските и неправдите в живота и смело да ги осъждаме. Ето това е огромното стадо доволни овце.
Какво да правим ние безразсъдните, тези, които не можем доволни да бле-е-ем? Смешни сме. Аз съм много добра в професията, която работя. Обичам работата си и получавам заслужено призвание от хората с които работя, помагам на колегите си с идеи и неща, които само аз мога да правя и те ме уважават. Но когато се разбунтувам, те се скриват в черупките си и аз оставам сама без подкрепа, независимо, че съм права. После те биват поощрени и стимулирани от началството за проявеното овчедушие, а аз… съм отново използвана, смешна и сама.

Отговор на зададения въпрос:

Винаги съм бил за бунтарството, тъй като самият аз съм бунтар още от малък. Но не мисля, че подобен вид бунтарство би ви помогнало по какъвто и да е начин, освен да си дадете сметка, че не може да правите революции в една отровена среда. Единственият начин да бъдеш себе си, докато работиш, е да работиш за себе си. Тогава няма кой да те използва, няма да има с кого да се съобразявяш и няма да участваш в ничии интриги. Дори да сте добра в работата си, не я работите на подходящото място, след като тя ви кара да се чувствате използвана, смешна и  сама. Не ставайте като „тях” (уверявам ви, че и не може да станете – това ще означава да изневерите на себе си), просто си тръгнете от „тях”. Оставете ги да живуркат в блатото, което съществува по техните правила. Намерете начин да работите за себе си и един ден със собствения си успех ще им затворите устата по начин, по който в момента няма да можете. Бунтарството не е просто гласно изразяване на недоволство. Бунтарството е да проправиш пътя си по такъв начин, че собствената ти успешна реализация да бъде пример за другите как можеш да бъдеш себе си и да постигаш онова, което искаш. Другото, което ми описвате, да се бориш и да се доказваш, докато те използват и те карат да се чувстваш смешен, не е бунтарство, а мъченичество.

Сменете средата си. Намерете хора, които световъзприемат като вас. Да, единици са, но ги има!

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА! -   INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА!   18 – 27 ЮЛИ S/ 10-дневен ритрийт в атмосферата на Спокойствието Силата Свободата Самостойността Споделеността с Д.    Как се строи къщата на разЛичността Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, […]
  • Daiki’s Class 2019/2020 - InSighting Unique! Daiki’s Class 2019/2020     9 Unique събития 9 Портала към Принципа 1 InSighting година U 991 Истина 008 Сила 999 Свобода  Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти U-Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности  Трансперсоналните пътешествия […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев