Казуси - Как да си помогна

Доста често се чувствам изолирана и пренебрегната

Бих казала, че и аз се чувствам самотна на 14 години съм и нямам много приятели. Бих казала, че имам много познати, но всеки гледа да те прецака. Доста често се чувствам изолирана и пренебрегната. Странното при мен е, че когато ходя по улицата си мисля, че всички ме гледат и когато контактувам с непознат човек винаги се притеснявам – преди не бях такава. Не знам просто се промених… посъветвай ме нещо?

Доста зряла си за твоите 14. И до доста правилни изводи си стигнала за човешките взаимоотношения. Всъщност наистина много, много малко хора може да са ти истински приятели. И все повече стават тези, които се чувстват предадени от така наречените си приятели и предпочитат да не се доверяват повече на никого. Човек на твоята възраст започва да заявява  идентичността си пред света. Иска да бъде харесван, одобряван, приеман. И ако това не се случва се чувства зле. Но ще ти кажа нещо от дългогодишния ми опит на работа с хора. Черните овци стават истинските лидери. Защото те не са се побояли да станат личности, а не идентичности. Никой не помни капитанът на отбора по футбол или най-красивата мажоретка от американските филми. Истински ценният е „умникът”, на който му трябва време, за да разгърне потенциала си и да допринесе с качествата си за промяната на света към по-добро.

Не си и позволявай да си мислиш, че някой те гледа или си мисли лошо за теб. Не ставай параноична. Повечето хора са такива егоисти, че не забелязват никой и нищо, което не е в полезрението на личния им интерес. Инвестирай времето си да се развиваш и да правиш нещата, които ти харесват. Така ще откриеш и сферите, в които имаш талант. Един ден хората, които не те одобряват или забелязват ще искат да приличат на теб… стига да устоиш на изкушението да не станеш някоя друга, някой, който не си ти.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА! -   INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА!   18 – 27 ЮЛИ S/ 10-дневен ритрийт в атмосферата на Спокойствието Силата Свободата Самостойността Споделеността с Д.    Как се строи къщата на разЛичността Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, […]
  • Quantum Red - InSighting U!nique Quantum Red   Квантово генерирана случайност, червеното хапче на неопределеността и мартеницата на синхроничността 1 МАРТ 2020 Да бъгнем К0да на най-българския празник aka  По пътя на червено-бялата нишка Quantum Red (QR) — В есенция Онези, които знаят, не говорят; онези, които говорят, не знаят. QR — И все пак… Квантово генерирани случайности, […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев