Казуси - Проблеми в Теглото

Години наред търся причината за булимията

Години наред търся причината за булимията (10 години) и освен за депресия не се сещам за друго. Търся себе си, но сивото ежедневие и еднообразието са ме смачкали много здраво. Нямам желание да пожелая каквото и да е. Намирам себе си в първия описан случай в статията и се питам липса на воля или депресия е това?

Отговор на зададения въпрос:

Години наред психиатрията и психотерапията търси причина за хранителните разстройства (анорексия и булимия), при които смъртността е най-висока от психическите заболявания – около 15%. Още отговор не е намерен. А и да бъде открит такъв на рационално ниво – това едва ли би ни свършило работа. Хранителните разстройства са не само тежки като протичане, но и като продължителност.

Опитайте силата на преживелищната терапия. И бъдете постоянна. Във всеки от нас има вътрешно присъща мъдрост, която има потенцила да ни изцери. Трябва да дадем възможност тя да се прояви.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Съвършенството на медитацията 2019 - INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА ZenDo ZenGo 1 aka ЕСТЕСТВЕНОСТТА   Шестдневен ритрийт в планината в медитация, мир и синхрон с Потока 20-25 април 2019 Някъде… в планината! Водещ на семинара — д-р Димитър Тенчев — основател на InSighting ZenDo ZenGo — в зен резюме: Трите качества на елиминирането (българският войник трябва винаги да има под […]
  • InSighting Unique 3 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ с InSighting Unique 3 Медитация Дишане Звук  3 уникални ивента в 3 празнични вечери 22, 23, 24 Март Пролетта започва отвътре! Unique Медитацията Хексаграм — Портал към безкрая 22 март 19:09  InSighting Център Какво е Хексаграма? И Дзин — метод за гадаене от шест линии, подредени в 64 комбинации  Фънг шуй — […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев