Казуси - Проблеми в Теглото

Години наред търся причината за булимията

Години наред търся причината за булимията (10 години) и освен за депресия не се сещам за друго. Търся себе си, но сивото ежедневие и еднообразието са ме смачкали много здраво. Нямам желание да пожелая каквото и да е. Намирам себе си в първия описан случай в статията и се питам липса на воля или депресия е това?

Отговор на зададения въпрос:

Години наред психиатрията и психотерапията търси причина за хранителните разстройства (анорексия и булимия), при които смъртността е най-висока от психическите заболявания – около 15%. Още отговор не е намерен. А и да бъде открит такъв на рационално ниво – това едва ли би ни свършило работа. Хранителните разстройства са не само тежки като протичане, но и като продължителност.

Опитайте силата на преживелищната терапия. И бъдете постоянна. Във всеки от нас има вътрешно присъща мъдрост, която има потенцила да ни изцери. Трябва да дадем възможност тя да се прояви.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Светлата страна на психиката във време на празници и коронавирус изолация (Covid-19) - По време на празници и коронавирус изолацията (Covid-19) психотерапевта д-р Димитър Тенчев гостува в предаването „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е […]
  • Психотерапия и психотерапевтична помощ по време на COVID-19 - По време на Covid-19 (коронавирус) карантината, д-р Димитър Тенчев е гост в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев