Казуси - Безизходица

Имам две деца, които ме спират да направя най-лошото

През последните 4 години всичко върви надолу. Съпругът ми катастрофира, лични проблеми в къщи, големи финансови затруднения, лъжи, грешна извънбрачна връзка, породена от липса на внимание. Имам две деца, които ме спират да направя най-лошото. За съжаление вече все по-често се замислям за това, защото не намирам никакъв изход и съм ужасно уморена психически и емоционално.

Отговор на зададения въпрос:

Има периоди в живота ни, когато водещ е архетипът на Разрушителя. Тогава сякаш невидима сила помита всички устои в нас и ни показва, че нищо от онова, което сме считали за стабилно и сигурно, не е такова. Няма да направите най-лошото, защото това не е изход. Мога да проведа цял сеанс по темата и да ви го докажа. От опита си като психотерапевт мога да кажа, че най-лошото е да живееш в постоянни компромиси със себе си. Когато архетипът на Разрушителя се появи в живота ни, основното, което е необходимо да се направи, е Промяната. Как? Като сме готови да започнем от нулата.

Неблагоприятните обстоятелства само отварят вратата към тези промени и Ваш избор е дали ще преминете през нея. Когато ни се струва, че няма изход, вратата е вече отворена пред нас. Не приемайте думите ми на гола вяра, просто спрете и се огледайте. Истината е там някъде!

Д-р Тенчев

още от психотерапевта: