Казуси - Безизходица

Имам две деца, които ме спират да направя най-лошото

През последните 4 години всичко върви надолу. Съпругът ми катастрофира, лични проблеми в къщи, големи финансови затруднения, лъжи, грешна извънбрачна връзка, породена от липса на внимание. Имам две деца, които ме спират да направя най-лошото. За съжаление вече все по-често се замислям за това, защото не намирам никакъв изход и съм ужасно уморена психически и емоционално.

Отговор на зададения въпрос:

Има периоди в живота ни, когато водещ е архетипът на Разрушителя. Тогава сякаш невидима сила помита всички устои в нас и ни показва, че нищо от онова, което сме считали за стабилно и сигурно, не е такова. Няма да направите най-лошото, защото това не е изход. Мога да проведа цял сеанс по темата и да ви го докажа. От опита си като психотерапевт мога да кажа, че най-лошото е да живееш в постоянни компромиси със себе си. Когато архетипът на Разрушителя се появи в живота ни, основното, което е необходимо да се направи, е Промяната. Как? Като сме готови да започнем от нулата.

Неблагоприятните обстоятелства само отварят вратата към тези промени и Ваш избор е дали ще преминете през нея. Когато ни се струва, че няма изход, вратата е вече отворена пред нас. Не приемайте думите ми на гола вяра, просто спрете и се огледайте. Истината е там някъде!

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Светлата страна на психиката във време на празници и коронавирус изолация (Covid-19) - По време на празници и коронавирус изолацията (Covid-19) психотерапевта д-р Димитър Тенчев гостува в предаването „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е […]
  • Психотерапия и психотерапевтична помощ по време на COVID-19 - По време на Covid-19 (коронавирус) карантината, д-р Димитър Тенчев е гост в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев