страховата невроза

Имам клаустрофобия и фобия от височини

Имам клаустрофобия и фобия от височини. При определени обстоятелства изпадам в паника. Не мога да пътувам с друго превозно средство освен с лек автомобил.

Можете ли да ми помогнете и какво трябва да направя аз за това?

Отговор на зададения въпрос:

Става въпрос за специфична фобия. Специфичните фобии се повлияват успешно с хипнотерапия. Имам много случаи на хора, които се страхуваха от полети със самолет и вече от години могат да летят до екзотични далечни дестинации. Ключът за всяко изцеление е вътре в нас. Хипнозата просто показва пътят до решението. Направете го!

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Как да излекуваме паник атаките? - Разговор с психотерапевта Д-р Димитър Тенчев за лечението на паническите атаки в предаването „България сутрин“ по Bulgaria On Air. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е […]
  • Паническото разстройство е една възможност да преобразите живота си - Здравейте! Искам да споделя впечатленията си от д-р Димитър Тенчев и InSighting Център. При него ме доведоха паническите атаки, които изпитвах от близо година. Преди да се запозная с д-р Тенчев положението бе следното – трудно пътувах с каквото и да е превозно средство. Усещах как се задушавам, сякаш умирам. Едно просто пътуване, например от квартала до центъра, беше сериозно […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев