Интересува ме InSighting Интензивно дишане има ли нещо общо с йогата?

Интересува ме това InSighting Интензивно дишане има ли нещо общо с йогата, защото там имаше такова активно дишане. И освен вътрешните задръжки и страхове, лекува ли и някои болести като високо кръвно, страхови неврози, безсъние и подобни болести, придобити от стрес и проблеми, изобилстващи в заобикалящата ни действителност.

Отговор на зададения въпрос:

Дишането освобождава блокажите, натрупани през годините, а излекуването се явява  резултат от самото дишане, когато в рамките на сесията се освободи причината, предизвикваща заболяването. Подходящо е при безсъние, страхови неврозигенерализирана тревожностпанически атакистрес, зависимости. Няма много общо с йогийското интензивно дишане (предполагам, че визирате бхастрика), много по-цялостно и трансформиращо е.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Пътешествия към безкрая - InSighting Пътешествия към безкрая   ПРЕ/ХОДЪТ 20-26 ОКТОМВРИ Годината на Земното Прасе К0дове, звуци, субсТранс, цветове 7 дневен ритрийт с Д. В преломно уединение в планината “Знам, че си там някъде. Мога да те почувствам. Знам, че те е страх; че те е страх от нас; че те е страх от промяната. Не знам бъдещето. […]
  • Пътеводител към разЛичността - От паник атаките през Инсайтинг до себе си Посвещавам този разказ на всички, които са се изгубили в паническите си атаки, потъпкали са разЛичността си и са се отказали от свободата в живота си Посвещавам го на Теб!   Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев