Казуси - Как да си помогна

Искам да се променя, да преоткрия себе си и да престана да си прецаквам живота

Искам да се променя, да преоткрия себе си и да престана да си прецаквам живота. От няколко години започнах да се страхувам от почти всичко без основателна причина. Давам си сметка, че аз самата трябва да се преборя със себе си и да се освободя от тези безумни страхове. Въпросът е как да го постигна, откъде да тръгна, как да стигна до себе си?

Отговор на зададения въпрос:

Страхът е липса на свобода в живота ни. Колкото по-несвободни се чувстваме, толкова по-силни са страховете ни. Ако желаете да преоткриете себе си погледнете света около себе си, той е отражение на вашия вътрешен свят. Какви са взаимоотношенията ви с хората около вас, харесвате ли работата си, какво е цялостното ви здравословно състояние. И започнете да елиминирате всичко излишно. Започнете от вещите, които ви заобикалят. Освободете се от всички вещи, които по някакъв начин ви свързват с миналото, с изчерпани взаимоотношения, вещи, които просто съхранявате в дома си, в колата си, на работното си място, без и самата вие да знаете защо са там. Разчистете пространство в обстановката около вас, това ще разчисти пространство и в самата вас. Погледнете хората, с които сте във взаимоотношения непрекъснато. Минимизирайте и ако е възможно елиминирайте всички контакти с хора, които изискват от вас непрекъснато влизане в роля. Отстранете „губещите” от живота си – хора, които не са постигнали нищо и непрекъснато повтарят колко трудно или невъзможно е всичко. Аз ги наричам „крадците на мечти”.

Сменете работата си, ако не ви харесва, започнете да правите неща, които ви карат да се чувствате добре. Колкото повече неща, които ви харесват правите, толкова по-ентусиазирана ще се чувствате, а ентусиазмът от своя страна ще ви даде усещането за свобода, за хоризонт, за път. Ако желаете конкретни практики във връзка с освобождаване, изчистване, бих ви препоръчал да посетите наш семинар по дишане. Инсайтинг интензивно дишане (IBI) е силен преживелищен метод за освобождаване от натрупаната генерализирана тревожност.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • REFRAMING 3 ШИКАН ТАЗА - InSighting Unique! REFRAMING 3 ШИКАН ТАЗА БЪДЕЩЕ НАСТОЯЩЕ РАЗБИЙ РАМКАТА ЗА 5 МИНУТИ@ В една нощ на самотния 4 ОКТОМВРИ На живо или по Skype 5 минути @ Рамка няма.     Окей. Отново сме в режим Reframing. Помниш Мързеливата Ръка? Преломна практика. Достатъчно е да владееш едно пръстче от ръката си, за да отпуснеш […]
  • ПАНИК БУТОН ЗА ПАНИК АТАКИ - ПАНИК БУТОН за ПАНИК АТАКИ   ИЛИ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО ИСТИНАТА, КОЯТО ЩЕ ТЕ НАПРАВИ СВОБОДЕН  ОТ ПАНИК АТАКИТЕ   И от компромисите, които са ти ги причинили  Какво са паник атаки aka паническо разстройство? — определение от InSighting Център Неочаквани и повтарящи се атаки от интензивен страх (оттам и името “панически”), които отключват синдромокомплекс (казано […]