Казуси - Как да си помогна

Искам да се променя, да преоткрия себе си и да престана да си прецаквам живота

Искам да се променя, да преоткрия себе си и да престана да си прецаквам живота. От няколко години започнах да се страхувам от почти всичко без основателна причина. Давам си сметка, че аз самата трябва да се преборя със себе си и да се освободя от тези безумни страхове. Въпросът е как да го постигна, откъде да тръгна, как да стигна до себе си?

Отговор на зададения въпрос:

Страхът е липса на свобода в живота ни. Колкото по-несвободни се чувстваме, толкова по-силни са страховете ни. Ако желаете да преоткриете себе си погледнете света около себе си, той е отражение на вашия вътрешен свят. Какви са взаимоотношенията ви с хората около вас, харесвате ли работата си, какво е цялостното ви здравословно състояние. И започнете да елиминирате всичко излишно. Започнете от вещите, които ви заобикалят. Освободете се от всички вещи, които по някакъв начин ви свързват с миналото, с изчерпани взаимоотношения, вещи, които просто съхранявате в дома си, в колата си, на работното си място, без и самата вие да знаете защо са там. Разчистете пространство в обстановката около вас, това ще разчисти пространство и в самата вас. Погледнете хората, с които сте във взаимоотношения непрекъснато. Минимизирайте и ако е възможно елиминирайте всички контакти с хора, които изискват от вас непрекъснато влизане в роля. Отстранете „губещите” от живота си – хора, които не са постигнали нищо и непрекъснато повтарят колко трудно или невъзможно е всичко. Аз ги наричам „крадците на мечти”.

Сменете работата си, ако не ви харесва, започнете да правите неща, които ви карат да се чувствате добре. Колкото повече неща, които ви харесват правите, толкова по-ентусиазирана ще се чувствате, а ентусиазмът от своя страна ще ви даде усещането за свобода, за хоризонт, за път. Ако желаете конкретни практики във връзка с освобождаване, изчистване, бих ви препоръчал да посетите наш семинар по дишане. Инсайтинг интензивно дишане (IBI) е силен преживелищен метод за освобождаване от натрупаната генерализирана тревожност.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Unique 3 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ с InSighting Unique 3 Медитация Дишане Звук  3 уникални ивента в 3 празнични вечери 22, 23, 24 Март Пролетта започва отвътре! Unique Медитацията Хексаграм — Портал към безкрая 22 март 19:09  InSighting Център Какво е Хексаграма? И Дзин — метод за гадаене от шест линии, подредени в 64 комбинации  Фънг шуй — […]
  • Daiki’s Class - InSighting Unique! Daiki’s Class Дишане, SubsTrance и Zzzвук в InSighting Център 27 декември ’18   Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности Трансперсонални пътешествия на Дайки & разЛичности Класата на Дайки — оригиналност, […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев