Казуси - Проблеми в Теглото

Как да помогна на 16 годишния си син да нормализира теглото си?

Как да помогна на 16 годишния си син да нормализира теглото си? Как да му погна да се отдели от компютъра и да се среща с хора не чрез SKYPE, а в реалния живот.

Отговор на зададения въпрос:

Хубаво е да поговорите с него открито. Избягвайте критиката и обвиненията – те често имат обратен ефект и предизвикват отдалечаването на човека срещу вас. Опитайте да се абстрахирате от собствените си усещания и притеснения и да се поставите на негово място – да помислите как той се чувства, защо му е нужен компютъра, защо предпочита да говори по скайп, какво му липсва, от какво се притеснява или страхува… и ще придобиете нов поглед върху ситуацията. Опитайте в разговора си с него да подходите не като авторитет и родител, а като негов приятел и съмишленик. Често тийнейджърите мислят че не са харесвани, че не са достатъчно добри, че не са разбрани и приети… не са доволни от себе си, желаят да бъдат други и се затварят за напътствията на родителите. Ако успеете да покажете на сина си своето разбиране и безусловна подкрепа, това ще го направи по-открит към вас и към думите ви. Накарайте го да се почувства ценен, вдъхнете му увереност, че е стойностен и уникален като човек, че вярвате в него, независимо как живее живота си и дали останалите го приемат и одобряват. С израстването на децата и нашето отношение и подход към тях следва да се променя. Накратко – променете начина си на общуване, това може да доведе до осезаеми резултати.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Съвършенството на медитацията 2019 - INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА ZenDo ZenGo 1 aka ЕСТЕСТВЕНОСТТА   Шестдневен ритрийт в планината в медитация, мир и синхрон с Потока 20-25 април 2019 Някъде… в планината! Водещ на семинара — д-р Димитър Тенчев — основател на InSighting ZenDo ZenGo — в зен резюме: Трите качества на елиминирането (българският войник трябва винаги да има под […]
  • InSighting Unique 3 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ с InSighting Unique 3 Медитация Дишане Звук  3 уникални ивента в 3 празнични вечери 22, 23, 24 Март Пролетта започва отвътре! Unique Медитацията Хексаграм — Портал към безкрая 22 март 19:09  InSighting Център Какво е Хексаграма? И Дзин — метод за гадаене от шест линии, подредени в 64 комбинации  Фънг шуй — […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев