Казуси - Как да си помогна

Kак на практика, с простичък пример, да достигна до убеждението, че светът изобилства от възможности?

Kак на практика, с простичък пример, да достигна до убеждението, че светът изобилства от възможности? Например: наближават избори, работя в кметство, новият кандидат се заканва да уволни всички стари служители. В населеното място работни места фактически няма. Как да се убедя че имам неограничени възможности?

Отговор на зададения въпрос:

В моя живот също много пъти ми се е струвало, че съм в задънена улица и като че ли няма никаква възможност да сътворя промените, от които се нуждая. И тогава винаги съм развивал непоклатимо намерение за това, което наистина искам и съм бил абсолютно безкомпромисен в желанието си да го получа. И в един момент всичко се е подреждало по такъв начин, който от гледна точка на логическия ум, ми се е струвал абсурдно, невъзможно.

Светът наистина изобилства от възможности и най-голямата ни грешка е, че се самоограничаваме. Защо решихте, че единственото място е да работите като чиновник в общината или да вегетирате в града, в който възможности няма? Душата обича простора, а не ограниченията. Когато се хванем за сламката на сигурността, съзнанието ни се затваря към всякакви нови възможности, дори и те да са около нас.

Развийте непоколебимо намерение за това, което в действителност искате. И ще видите как Вселената ще ви предложи всичко, от което имате нужда по най-добрия за вас начин. По отношение на развиването на намерение ви препоръчвам книгата “Wishpin”. Там подробно е описан алгоритъмът на успеха посредством силата, която всеки носи в себе си. От вас се изискват само две неща – пределна яснота за целите ви и непреклонно намерение за постигането им. Останалото ще ви се придаде от само себе си.

„Стремете се не към трудното, а към невъзможното” – Буда

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Съвършенството на медитацията 2019 - INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА ZenDo ZenGo 1 aka ЕСТЕСТВЕНОСТТА   Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, […]
  • InSighting Unique 3 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ с InSighting Unique 3 Медитация Дишане Звук  3 уникални ивента в 3 празнични вечери 22, 23, 24 Март Пролетта започва отвътре! Unique Медитацията Хексаграм — Портал към безкрая 22 март 19:09  InSighting Център Какво е Хексаграма? И Дзин — метод за гадаене от шест линии, подредени в 64 комбинации  Фънг шуй — […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев