Казуси - Как да си помогна

Какъв е правилният начин за справяне с изневяра и има ли такъв?

Какъв е правилният начин за справяне с изневяра и има ли такъв?

Отговор на зададения въпрос:

Зависи от страната, която тук не е пояснена.

Ако вие изневерявате – трябва да се справите с чувството си за вина, а след това да си зададете въпроса какво липсва във връзката ви и защо го правите.

Ако са ви изневерили е належащо да решите дали искате да живеете с този човек занапред и защо? Ако отоговорът е не –  миналото ще загуби травмиращия си заряд, само ако създадете ново настояще. Ако отговорът е да и искате да останете с този човек, трябва да решите може ли да игнорирате случилото се и да продължите напред или ще превърнете в тормоз своя и неговия живот – един акт на изкупление, който може никога да не свърши.

С една дума – отговорът е да – може да се справите с изневярата, ако решите да продължите напред със или без човека до вас.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Паник атаките и депресията след отпуск са шанс за промяна - Как да се справим със стреса след ваканцията и как да се преборим със страховете си от промяна — д-р Тенчев гостува в ефира на „Дарик“ радио. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. […]
  • Екзистенциалната депресия  - ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ДЕПРЕСИЯ Депресията на разЛичностите Един сеанс с д-р Димитър Тенчев Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев