Kаква е позволената възраст за участие в подобен семинар по Интензивно дишане

През февруари месец т.г. участвах при Вас заедно с брат си в няколко семинара по Интензивно дишане. Брат ми имаше проблеми с алкохола, а мен ме вълнуваше темата, дали след като съм създала дом и поколение съм изчерпала своята мисия или има и още нещо. Преди да посетя кабинета Ви, бях прочела книгата „Wishpin. Алгоритъмът на успеха“, много други книги и всичко каквото срещнах в нета по темата. Мислех, че на теория бях готова за среща със себе си. Преживяванията по време на Интензивното дишане бяха неописуеми и горещо препоръчвам на хората, търсещи Божественото в себе си да отделят време и средства за едно такова великолепно пътешествие. То наистина променя живота ни към по-добро. Въпросът ми към д-р Тенчев е от съвсем друго естество. Дъщеря ми живее с трите деца и съпруга си в Германия. Децата (момчето е на три, а момичетата на осем и на десет години) са родени в Германия и за съжаление не говорят български. Средната ми внучка е на осем годинки и по много признаци е от така наречените „индигови деца“. Изключително будно и талантливо дете, със силно развита интуиция и фантазия. Беше още на четири годинки като ми разказваше невероятни истории за планетата „Каламария“, от която тя идва на земята, за да накара хората да се обичат и да спрат да се карат. Дори пееше и говореше на каламарски език. Още от детската градина живееше в свой свят и оставаше неразбрана от родители, учители и съседски деца. За жалост тогава тръгна да развива качествата на тъмната страна на индиговите деца – Разрушителен гняв

Контрол

Манипулация

Хиперактивност и неспособност да си почиват

Хронична неудовлетвореност

Изолиране от реалността

Непризнаване на авторитетите

Чувство за самота

Непризнаване на авторитетите

Чувство за самота

Склонност към раздаване на присъди

Твърде много интереси

Прекалено силно самохаресване

Гордост и надменност

Грандомания

Изолация

Нереалистичен идеализъм

Демонстративно несъобразяване със социума

Твърде много енергия и трудности с вентилирането й Дразнене на околните и т.н.

В момента посещава детски психолог и ходи с голямо удоволствие при него. Казва, че той й позволява да прави каквото иска и си играят разни занимателни игри, които тя винаги печели. Един час струва 55 евро на болничната каса, но не виждам някаква полза от цялата терапия. Вчера ми беше нарисувала три рисунки, на първата баща й стреля в нея, на втората тя се обесва а на третата баща й ликува, че тя е мъртва. Помолих я да ми обясни какво я е накарало да рисува такива грозни неща. Отговора беше, че родителите й обичат само братчето и сестра й. Тя е безполезна, само ги ядосва, не знае защо е родена и по-добре да е мъртва. Сърцето ми се къса като слушам любимата си внучка да произнася подобни неща. В разговори с нея прилагам всичките си знания в опит да я убедя колко е обичана, единствена и уникална, но на всеки два дена кризите се повтарят.
 Въпросът ми към д-р Тенчев е каква е позволената възраст за участие в подобен семинар по интензивно дишане. Всичко това, което ние възрастните не можем да разясним и дадем на моята внучка и децата като нея вероятно тя сама ще открие при среща със себе си. Надявам се, че все още не е късно да помогнем на това прекрасно дете да развие любовта към себе си и околните, талантите си, които има в изобилие и да стане пълноценно и цялостно същество, каквото е родено и предназначено да бъде.

Отговор на зададения въпрос:

Благодаря ви много за милите думи. Ще се радвам отново да посетите наш семинар. Подходящата минимална възрастова граница за интензивно дишане е шестнадесет години и то с разрешение от родителите. За хипноза е по-ниска около 11-12 години, но също със съгласие на родител. Онова, което разказвате за внучка си е изключително интересно! Има множество изследвания, в които се твърди, че до четиригодишна възраст децата имат спомени от предишни прераждания и могат да посочат дори мисията, която имат в този живот. Ако мисията й е да накара хората да се обичат и да спрат да се карат, може в момента на несъзнателно ниво, тя да приема, че е неуспешна и поради тази причина да желае да умре. Би трябвало с детето да се работи индивидуално, но езиковата бариера би била сериозен проблем, ако решите да я доведете в центъра ни. И въпреки това много бих искал да я видя, както и детския психолог, който работи в екипа ни. Този случай е много, много заплетен и в трансперсоналната психология се обозначава като „спешни случаи от духовно естество”. Този тип хора имат нужда от помощ само от специалисти запознати с трансперсоналните преживявания, от които академичната психология стои на светлинни години.

Искам да отбележа, че част от качествата, посочени като тъмна страна на индиговите деца – непризнаване на авторитети, чувство за самота, изолиране от реалността, нереалистичен идеализъм, хронична неудовлетвореност, са качества, които принадлежат на себеактуализиращата се личност и показват една висока степен на осъзнатост. Самият факт, че ходи на психолог с голямо удоволствие, защото й позволява да прави каквото иска, също е потвърждение на думите ми, тъй като себеактуализираните личности се чувстват добре, когато са себе си и правят неща, които искат. Няма нужда да я убеждавате, че е обичана, ако не се чувства обичана. Ако счита, че не е така, ще приеме, че не я разбирате, че я лъжете и ще загуби доверието си във вас. Опитайте се на достъпен за нея език да поговорите за това, което ви е разказвала като малка и колко е важно тя да показва любовта си, ако желае да научи хората на любов. И най-важното – намерете специалистът, който ще е на „нейната вълна”.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class - InSighting Unique! Daiki’s Class Дишане, SubsTrance и Zzzвук в InSighting Център 27 декември ’18 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани […]
  • Решаване на кризи в интимните връзки - Дойдох при д-р Тенчев в изключително тежък момент от живота ми. След поредната разочароваща краткотрайна връзка, завършила неуспешно, вече не знаех какво се случва и какво правя погрешно. Намерих кабинета по Интернет „случайно“, но всъщност вече знам, че не е било случайност. Комбинацията от класическа психотерапия и хипнотични сеанси, които приложи Митко (с който и до […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев