Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем?

Може ли чрез хипноза да науча по-лесно чужд езика и да преодолея страха си от всичко?

Може ли чрез хипноза да науча по-лесно чужд езика и да преодолея страха си от всичко?

Отговор на зададения въпрос:

Има сугестивни системи за по-лесно изучаване на чужди езици. Аз лично не се занимавам с това.

За страховете  – не познавам човек, който да се е освободил от всичките си страхове, но определено с хипнозадишане, медитация – методи, които индуцират променени състояния на съзнанието може да отпаднат много страхове и най-вече тези, които са спирали полета ни към невъзможното години наред.

Стремежът ви е похвален! Защото елиминирането на страховете водят до универсалната правилна посока за човека – тази на вътрешната свобода. Или с други думи – отсъствието на страх е равно на свобода. Именно свободата е естественото агрегатно състояние на душата. Ще подкрепя тезата си с една от най-любимите ми мисли:

„Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство” – Яне Сандански

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting – Пътуване към свободата - Д-р Димитър Тенчев е един от най-авторитетните психотерапевти и семинар лидери в България.  Завършил е Медицински Университет – София, магистър е по медицина и магистър по здравен мениджмънт. Бил е  дългогодишен преподавател в МУ – София. Авторитетът му, обаче, се гради на нещо много повече – а именно, над 10-годишна работа, която с най-прости думи […]
  • Стани раз-Личност - Дълго време се колебаех дали да взема участие в курса по хипноза, макар и с благородната цел да напиша статия. Някак нямах доверие на този съвременен метод. Струваше ми се манипулативен. С риск за въздействие върху човека пряко неговата воля. В крайна сметка любопитството надделя и се отправих към улица „Родопски извор“ 45 в столичния […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев