Казуси - Как да си помогна

Можете ли да ми помогнете да преодолея усещането, че всеки аспект от живота ми се разпада?

Можете ли да ми помогнете да преодолея усещането, че всеки аспект от живота ми се разпада? На работа не се разбирам с колегите, в къщи се караме с мъжа ми, детето не ме слуша и т.н? Как в такива дни да се справя с усещането, че целият ми живот се проваля пред очите ми? Как да преодолея този проблем?

Отговор на зададения въпрос:

Не се проваля животът ви, проваляте се вие. И то не защото около вас има множество ситуации, които ви срещат с конфронтации, а защото за да се появят тези ситуации, твърде дълго сте правили компромиси. Обикновено започваме да влизаме в конфликт със заобикалящата ни среда и да разрушаваме статуквото, когато започваме да изявяваме себе си. Или средата влиза в конфликт с нас, когато прекалено много отлагаме този процес.

В тези случаи маската на идеалната съпруга, майка и служителка започва да се разпада, защото дори идеално да ни прилягат ролите, които си избираме, те не са нищо повече от фалшиви идентичности, зад която крием себе си. Конфликтите са индикация, че сте изпълнена с нeудовлетвореност по отношение на брака си и работата си. И че е необходимо да направите нещо повече от козметични промени. Необходимо е да осъзнаете, че тези роли всъщност не сте вие. Проблемите с детето ви, което не ви слуша, идват именно оттам, че то интуитивно разбира, че вие не можете да бъдете авторитет в живота му, тъй като не сте себе си.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class 2019/2020 - InSighting Unique! Daiki’s Class 2019/2020     9 Unique събития 9 Портала към Принципа 1 InSighting година U 991 Истина 008 Сила 999 Свобода  Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти U-Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности  Трансперсоналните пътешествия […]
  • ХИПНОЗАTA МОДУЛ R(еволюция) - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ R(еволюция) Вътрешни пътувания, СубсТранс, Мултиверсума и Ти  (в оригиналната си версия) 29 ноември – 1 декември ’19 R(еволюция) — Акцентите Новият авторски модул от култовия курс по хипноза на д-р Т.  R(еволюция) — Протоколът — уникалната методика на д-р Т. за иницииране и разгръщане на Вътрешни пътувания в Мултиверсалното съзнание — […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев