Казуси - Безизходица

Не знам как и къде да потърся душевен мир

Не знам дали имам право да се самоопределям, но по мое мнение съм доста социален човек, не обичам да бъда сама и винаги съм била главно действащо лице сред хората от обкръжението ми, но не и лидер. На 27 години съм, от които 8 прекарах в София, но не успях да се почувствам щастлива там. Приоритет в живота винаги съм давала на любовта, но това е сферата, в която не успявам да се реализирам. Преди 2 години се завърнах в родния си град, където прекарах доста време в самота и затваряне вкъщи. В един момент стари мои познати с голяма настойчивост успяха да ме приобщят към тяхната компания. Сега имам страхотна работа, в компанията си получавам много голямо внимание, но след една доста драматична любов с мъж от нея / след раздялата ни момичето, с което споделях най – съкровените си емоции и тъга по него, всъщност се озова с него / сега съм по-самотна от преди. Приемам това като предателство, но може би просто имам грешна преценка за хората. Не мога да очаквам подкрепа от никой от хората, които до скоро определях като приятели. Опитвам се да не мисля за състоянието си като депресия, но не мога да споделям с никой, а не мога и да бъда сама. И не знам как и къде да потърся душевен мир.

Отговор на зададения въпрос:

Предателството го има от времето на Кайн и Авел. Бих казал, че историята ви е „класическа”. Не защото я омаловажавам, а защото наистина се е повтаряла точно в този сюжет, но с различни имена на героите безброй пъти.

Душевният мир може да го намерим само на едно място – в нас самите.  След като открием опорните точки в себе си, ще спрем да ги търсим извън нас. И тогава ще се научим да бъдем „сами”,  ако това се налага в определени периоди от живота ни. Но никога самотни!

Убеден съм, че промяната в средата ви ще дойде от само себе си, след като пренастроите „филтъра на възприятието” и настъпи промяната във вас. Това изисква три неща – осъзнатост, търпение и време.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class - InSighting Unique! Daiki’s Class Дишане, SubsTrance и Zzzвук в InSighting Център 27 декември ’18 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани […]
  • Решаване на кризи в интимните връзки - Дойдох при д-р Тенчев в изключително тежък момент от живота ми. След поредната разочароваща краткотрайна връзка, завършила неуспешно, вече не знаех какво се случва и какво правя погрешно. Намерих кабинета по Интернет „случайно“, но всъщност вече знам, че не е било случайност. Комбинацията от класическа психотерапия и хипнотични сеанси, които приложи Митко (с който и до […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев