Казуси - Как да си помогна

Преди 3 месеца почина съпруга ми от рак на 46 г.

Преди 3 месеца почина съпруга ми от рак на 46 г. Много ми липсва и не знам как продължа напред след толкова години заедно (25 г.) Гледам на живота си отстрани. Какво ще ме посъветвате?

Отговор на зададения въпрос:

Винаги ми е било трудно да дам съвет при загуба на човек, защото тази загуба е необратима. Много лесно е да кажем: „Стегни се. Животът продължава”. Но това е така, докато не ни се случи на нас самите. Няма нищо по-естествено от това да изпитвате болка, липса, вакуум и всичко да е загубило в живота ви смисъл и цвят. Няма как да потиснете тези чувства. Това само показва, че сте човешко същество. И още нещо – че сте имала до себе си страхотен човек. Благодарете на съдбата, че това ви се е случило. Защото много малко хора изживяват истинската и споделена любов, без тя да увехне за толкова време.

Какво да правите? Преминете през болката. Не я потискайте. Оставете я да се оттече през вас като река. Един ден някак от само себе си ще забележите, че нещата лека-полека започват пак да ви интересуват. И че животът отново ви придърпва към себе си. Усещането за болка  постепенно ще намалее. Но за загуба не. Казват, че незаменими хора няма. Всеки е незаменим за някого. И точно това го прави специален.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class 2019/2020 - InSighting Unique! Daiki’s Class 2019/2020     9 Unique събития 9 Портала към Принципа 1 InSighting година U 991 Истина 008 Сила 999 Свобода  Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти U-Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности  Трансперсоналните пътешествия […]
  • ХИПНОЗАTA МОДУЛ R(еволюция) - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ R(еволюция) Вътрешни пътувания, СубсТранс, Мултиверсума и Ти  (в оригиналната си версия) 29 ноември – 1 декември ’19 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев