Казуси - Как да си помогна

Проблемът ми е, че нямам проблем, цикля на едно място, липсва ми предизвикателство във живота

Проблемът ми е, че нямам проблем. Имам семейство, работа, пари всичко, но е празно в душата ми, цикля на едно място, липсва ми предизвикателство във живота. Усещам, че се впускам в неща, които могат да ме разрушат като личност и да разрушат дори и семейството ми. Как да намеря инспирация за нещо ново?

Отговор на зададения въпрос:

Напротив – имате проблем – вътрешният вакуум.  Известният терапевт Виктор Франкл го е обозначил като „ноогенна депресия”. Защо се появява тя?

Има един много хубав цитат от Бхагавад Гита: „По-добре следвай лошо своят дълг, отколкото съвършено чуждият”. Проблемът ви е, че живеете живот, който не е вашия. Желанието да разрушите живота си показва, че той не е нищо повече от проекция, която отговаря на изискванията на социума за стандарт, за норма. Той не изразява нито вас, нито емоционалните ви потребности, нито потенциала ви като личност. Този живот е една компромисна реалност, към която сте се нагодили.

Единственият начин да намерите инспирация е да признаете пред себе си, че това не е вашият живот и това не сте вие. Да обърнете внимание на компромисите, които се налага да правите във взаимоотношенията си с хора, на работното си място и да престанете да се потискате в името на статус, който не запълва празнотата отвътре. Ако не желаете животът ви да се включи на програмата „на доизживяване”, обърнете внимание на себе си, на собствените си потребности, дарби и потенциал. Ако законът на промяната го изисква разрушете „идеалния” си свят. Много по-опасно би било, ако той разруши вас.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M Mахалото Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и […]
  • Daiki’s Class - InSighting Unique! Daiki’s Class Дишане, SubsTrance и Zzzвук в InSighting Център 27 декември ’18 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев