Казуси - Как да си помогна

Проблемът ми е, че нямам проблем, цикля на едно място, липсва ми предизвикателство във живота

Проблемът ми е, че нямам проблем. Имам семейство, работа, пари всичко, но е празно в душата ми, цикля на едно място, липсва ми предизвикателство във живота. Усещам, че се впускам в неща, които могат да ме разрушат като личност и да разрушат дори и семейството ми. Как да намеря инспирация за нещо ново?

Отговор на зададения въпрос:

Напротив – имате проблем – вътрешният вакуум.  Известният терапевт Виктор Франкл го е обозначил като „ноогенна депресия”. Защо се появява тя?

Има един много хубав цитат от Бхагавад Гита: „По-добре следвай лошо своят дълг, отколкото съвършено чуждият”. Проблемът ви е, че живеете живот, който не е вашия. Желанието да разрушите живота си показва, че той не е нищо повече от проекция, която отговаря на изискванията на социума за стандарт, за норма. Той не изразява нито вас, нито емоционалните ви потребности, нито потенциала ви като личност. Този живот е една компромисна реалност, към която сте се нагодили.

Единственият начин да намерите инспирация е да признаете пред себе си, че това не е вашият живот и това не сте вие. Да обърнете внимание на компромисите, които се налага да правите във взаимоотношенията си с хора, на работното си място и да престанете да се потискате в името на статус, който не запълва празнотата отвътре. Ако не желаете животът ви да се включи на програмата „на доизживяване”, обърнете внимание на себе си, на собствените си потребности, дарби и потенциал. Ако законът на промяната го изисква разрушете „идеалния” си свят. Много по-опасно би било, ако той разруши вас.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ПАЛЕО 3 @ СЪРЦЕ-ТО - InSighting Unique ПАЛЕО 3   СЪРЦЕ-ТО Природата          Алтернативата Лекотата          Естествеността            Освободеността Завръщане към протокорените на здравето и същността  5 спокойни вечери в понеделник  5 дълбоки откровения за всеки 5 сатсанга с Д.  5 докосвания до Сърцевинността от 14 март 19:09 Всичко, което […]
  • RESET 222 — РАМА РАДОСТТА - INSIGHTING U-NIQUE! RESET 222 РАМА РАДОСТТА (Настройване към по-висша честота) Посрещане на Соларната Нова Година 4-6 февруари 2’22 Животът няма да е същият след това Тридневен семиритрийт от необичайности В Утробата   или  Google Meet Утре започва от сега! Познаваш Утробата в InSighting център, нали? Изпитал/а си чувството веднъж попаднал/а там, да не искаш да […]