Казуси - Безизходица

Съпругът ми не ни приема за свое семейство

Смятам, че съпругът ми е пречка в живота ни, тъй като все още не ни приема за „свое семейство“, а на първо място е майка му. По кой път да поема – на търпението (и докога) или на раздялата?

Отговор на зададения въпрос:

Ако считате, че съпругът ви е „пречка” в живота ви, вие сама си отговаряте по кой път да поемете. Единственият начин да се чувствате добре, е да бъдете себе си и да елиминирате компромисите. Ако бракът ви е сфера, която чувствате като компромис със себе си, това е сигурен признак, че е необходимо да предприемете промени именно в тази сфера. Пречките ги има за да се преодоляват, а не да ни спират. Понякога те ни отклоняват от праволинейната траектория, която сме избрали да следваме и ни отвеждат до непознати хоризонти и до неочаквани развръзки, които са по-добри дори от това, което сме мечтали.

Промените могат да са свързани с преоткриване на партньора до себе си и изграждане на един съвсем нов модел на взаимоотношения, за което бих ви препоръчал да предприемете семейна терапия. Ако все пак наистина отношенията помежду ви са напълно изчерпани и липсва допълване, любов и разбирателство, самото наличие на брак и деца не е основание да проявявате търпимост към съжителство, което приемате като „пречка” за самата вас.

И едно лично мнение – когато майката е над половинката, това е лош знак. Нарича се едипов комплекс. Не познавам човек с такъв комплекс, който да е дал на жената до себе си това, от което има нужда. Просто… защото има друга жена в живота му.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Съвършенството на Медитацията - ЗА ТЪРСЕЩИТЕ СВОБОДАТА НА УМА, НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА, КРАСОТАТА НА ДУХА, НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА БЕЗ “ТУК” И ОТВЪД “СЕГА”… INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА  ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА! INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА СИГМА-ОМЕГА aka ИЗКУСТВОТО НА НЕВИДИМОСТТА Шестдневен ритрийт в планината в медитация, умиротворение и синхрон с Невидимия Ред 26 април — 1 […]
  • Дао на късмета – Има ли рецепта за късмет? -   Кое е най-честото пожелание, което отправяме към близките и обичните ни хора? Със сигурност пожеланието за здраве. Защото здравето е фундаментът, върху който се гради качеството на живота ни, въпреки че не го оценяваме, докато го приемаме за даденост. А какво е пожеланието, което човек най-много обича? Със сигурност “Късмет!”. Защото… “Късметът носи със […]