Междуличностни проблеми

Страхувам се да променя нещата, а се боя че ще остана вечно сама

Жена на 34 години съм, несемейна, без деца, живея на семейни начала с женен мъж с разлика във възрастта ни 22 години. Страхувам се да променя нещата, а се боя че ще остана вечно сама, нищо не ме радва, затворила съм се в себе си, не ми се говори с никого, а работата ми е да комуникирам с клиенти. Нямам хъс за нищо. На какво се дължи това?

Отговор на зададения въпрос:

На депресия. А депресията се дължи на зацикляне. Докато се страхувате да промените нещата, не очаквайте промяна в себе си и в живота си.  Не можем да правим нещата по един и същи начин и да очакваме различни резултати.

Вселената се разширява (респективно променя) непрекъснато. Човекът е може би единствената същност, която отказва да се промени, дори и когато се чувства зле. 34 е една чудесна възраст за ново начало. 🙂 Бог обича смелите!

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Как да излекуваме паник атаките? - Разговор с психотерапевта Д-р Димитър Тенчев за лечението на паническите атаки в предаването „България сутрин“ по Bulgaria On Air. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е […]
  • Паник атаките – проклятие или благословия? - Паническото разстройство е общопопулярно и лесноразпознаваемо състояние, станало част от попкултурата на съвременния човек. Това не беше така само до преди петнайсетина години — приблизително по времето, когато стартирах своята индивидуална практика.

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев