Казуси - Как да си помогна

Външно всичко изглежда добре, но в действителност не е така

От три години съм под силно стресово натоварване – както в семейството /болен мъж/, така и на работното място и в часовете за допълнителна работа. Когато за малко се успокоя, ставам отчаяна от живота. Като бях по-млада, времето ми стигаше за всичко, а сега върша същото, но с голямо напрежение и бързане, по-точно настъпва паника за неща, които съм ги вършила хиляди пъти. В момента съм на 57 години и не се чувствувам бодра и жизнерадостна. От това ми състояние на поредица от работа и работа в къщи започнах да пълнея дори, както казват и от въздуха. Старая се да не се изоставям. Външно всичко изглежда добре, но в действителност не е така. И така може ли да ме посъветвате?

Отговор на зададения въпрос:

Вероятно сте в ажитирана депресия, която се проявява в свръхактивност, която прикрива истинските симптоми и в моментите, когато свръхактивността изчезне, налице е пълно отчаяние от всичко. Това, което аз бих ви посъветвал е да обърнете внимание на сигналите, които ви дава душата ви, а именно че явно в живота ви почти напълно липсват неща, които да правите за самата себе си, така че да се чувствате пълноценна като личност. Бодростта и жизнерадостността не могат да бъдат цел, те са резултат от качествен и удовлетворителен живот. Целта е вие да се чувствате добре, а това може да стане единствено, когато сложите себе си, а не задълженията си като приоритет. Пълнеенето може да има много обяснения от психосоматичен характер, но едно от най-честите обяснения е, че човек се обгражда с броня от външния свят, в който не се чувства добре.

Съветът, който мога да ви дам е този, който давам на всичките си пациенти с депресия – промяна – постепенна, последователна, генерална. Ще попитате как? Като излезнете от матрицата, която ви отнема жизнената енергия и изстисква свежестта на позитивните емоции. Знам звучи невъзможно имайки предвид принудата, диктувана от обстоятелствата. Но път винаги има. И го носим в несъзнаваното (подсъзнанието). Просто трябва да стигнем до него и да го препрограмираме.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ПАЛЕО 3 @ СЪРЦЕ-ТО - InSighting Unique ПАЛЕО 3   СЪРЦЕ-ТО Природата          Алтернативата Лекотата          Естествеността            Освободеността Завръщане към протокорените на здравето и същността  5 спокойни вечери в понеделник  5 дълбоки откровения за всеки 5 сатсанга с Д.  5 докосвания до Сърцевинността от 14 март 19:09 Всичко, което […]
  • RESET 222 — РАМА РАДОСТТА - INSIGHTING U-NIQUE! RESET 222 РАМА РАДОСТТА (Настройване към по-висша честота) Посрещане на Соларната Нова Година 4-6 февруари 2’22 Животът няма да е същият след това Тридневен семиритрийт от необичайности В Утробата   или  Google Meet Утре започва от сега! Познаваш Утробата в InSighting център, нали? Изпитал/а си чувството веднъж попаднал/а там, да не искаш да […]