Междуличностни проблеми

Възможно ли е да има нормални отношения между съпрузите след изневяра?

Възможно ли е да има нормални отношения между съпрузите след изневяра. Съпругът ми вече една година се лута между мен и другата. Бях готова да простя, но не очаквах, че това е толкова трудно. В смисъл че не мога да простя нещо което не е приключило. Той няма силата да се откаже нито от нея, нито от мен. Последното ни решение е той да излезе на квартира. С разума си осъзнавам, че е наивно се надявам нещата да се оправят. Всеки път постъпвах много толерантно и сега разбирам, че може би там ми е грешката. Изчетох много материали по темата, книги които ми помогнаха да приемам нещата по-леко. Има ли смисъл да се боря за любовта си за семейството си? Той не приема помощ ,чувства се зле, но досега не постигна нищо. Казва ми, че е правил много опити да се раздели с нея, но те продължаваха най-много седмица. До сега не се разделяхме, защото къщата, в която живеем е на двамата и той не искаше да се махне. Мога много да пиша, но това може би е достатъчно.

Отговор на зададения въпрос:

В ситуации като вашата единственото, което може да спасите, е себе си. Не може нито да се измъчвате, нито да опропастявате живота си заради драма, която не е ваша. Може формално, на хартия да имате съпруг, но всъщност нямате нито брак, нито съпруг, нито дори любов, заради която да си струва да преживявате всичко това. Престанете да се потискате и да се жертвате. Една година е достатъчно дълъг период, за да бъде решена подобен тип ситуация. Дайте право на съпруга си да живее в собствените си драми, не е необходимо вие да сте участник в тях. Не може да сте в орбита около живота на някой друг, обърнете внимание на собствените си потребности и на собствения си живот. Грешката ви е, че очаквате той да вземе решение. Решението трябва да го вземете вие, поемайки отговорност за него и без да поглеждате повече назад. Знам, в началото ще е трудно, много трудно. Но в противен случай агонията може да продължи цял живот.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class - InSighting Unique! Daiki’s Class Дишане, SubsTrance и Zzzвук в InSighting Център 27 декември ’18
  • Решаване на кризи в интимните връзки - Дойдох при д-р Тенчев в изключително тежък момент от живота ми. След поредната разочароваща краткотрайна връзка, завършила неуспешно, вече не знаех какво се случва и какво правя погрешно. Намерих кабинета по Интернет „случайно“, но всъщност вече знам, че не е било случайност. Комбинацията от класическа психотерапия и хипнотични сеанси, които приложи Митко (с който и до […]