Казуси - Неудовлетворение

Все нещо не ми достига, за да се чувствам удовлетворена

От доста време търся правилната посока за себе си – в личен и професионален план. Но нещо все не ми достига, за да се чувствам удовлетворена. Не знам дали искам повече, отколкото са ми възможностите или съм просто едно перманентно мрънкало. Преди година смених работата (но това не ми реши проблема), срещнах човек, с когото съм и в момента (пак след дълго търсене) и все си мисля, че нещо по-добро предстои… Искам да живея в комфорт със себе си и да се радвам на нещата, които имам – дали искам твърде много или животът ми ще е непрестанна борба за себедоказване?

Отговор на зададения въпрос:

Понякога, за да достигнеш до това, което ти харесва, трябва да преминеш през това, което не ти харесва. Факт е, че има моменти, в които правим привидни промени в живота си – сменяме работата си и срещаме същата работна среда и на новото място, сменяме една връзка с друга, а сякаш сме постоянно с един и същ човек, но с различно име и биография. Няма как да променим живота си, ако не променим себе си.
Запазете чувството си за неудовлетвореност, радвайте се, че то съществува. Човек е устроен по такъв начин, че не престава да търси, докато не се почувства наистина добре. Насочете вниманието си към вашия вътрешен свят, към истинските си потребности и погледнете има ли нещо около вас, което обичате и ви носи радост. Ако отговорът е не, време е не просто да промените работата или връзката си, а цялостното си световъзприятие. Ако има такова, приемете го като стандарт по какъв начин би трябвало да се чувствате, ако сте себе си. И започнете едно по едно да елиминирате нещата, които не обичате и не ви носят радост. Животът не е нито непрестанна борба, нито себедоказване. Дълбоко убеден съм, че можеш да познаеш своя път по това, че на него всичко се случва с лекота и ти носи радост, изобилие и свобода.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ХИПНОЗАTA МОДУЛ R(еволюция) - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ R(еволюция) Вътрешни пътувания, СубсТранс, Мултиверсума и Ти  (в оригиналната си версия) 29 ноември – 1 декември ’19 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting […]
  • ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M Mахалото Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев