Казуси - Как да си помогна

Знам цената си, но понякога се чувствам нищожна и объркана

Аз съм обикновена жена на 48 години със семейство и работа. Обичам да чета да се радвам на дребните неща. Така бягам от действителността, в която се говори само за пари – те се смятат за висша ценност. Дори сестра ми, която живее в Канада от 10 години ме смята за неуспяла. И разни смешници с пари гледат на хора като мен с пренебрежение. Нося в душата си красота и доброта, но днес това не се търси. Знам цената си, но понякога се чувствам нищожна и объркана. Нормално ли е това или аз наистина съм неуспял човек?

Отговор на зададения въпрос:

Какво е успехът? Това, което другите смятат за вас или как вие се чувствате със самата себе си? Кой е успял – милиардерът, който е пред нервен срив или учителят-будист, живеещ в пещера и достигнал пълна хармония със себе си и единство с Вселената.

Фактът, че вие самата понякога се чувствате нищожна и объркана, показва, че не се възприемате като успял човек. Не е необходимо да бягате от действителността, нито да блокирате изобилието към себе си, заклеймявайки парите като нещо, което не желаете да присъства във вашата действителност. Никога не съм считал, че парите са висша ценност,  но те са вид свобода. Естествено, че душевната красота и доброта са по-важни, стига под тях да не са потиснати несретата и комформизмът, които прикриваме зад маската на неразбраната добродетелност.

Няма никакво значение как сестра ви или другите гледат на вас. Имаме обаче проблем –  самата вие не показвате да сте доволна от живота си и той да изразява по най-добрия начин дарбите и потенциала ви. Това е една от причините и да чувствате дефицит на пари в живота си.
Вместо да бягате от действителността, създайте действителност, в която бихте могла да живеете, както искате. Семейството, работата и възрастта може да са част от социалния ви статус (идентичност), но не би трябвало да са вашата личност. Обърнете внимание към себе си. Коя сте вие и от какво се нуждаете? Написали сте, че знаете цената си, но ако наистина беше така, качеството на живота и на световъзприятието ви щеше да е показател за това.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Съвършенството на медитацията 2019 - INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА ZenDo ZenGo 1 aka ЕСТЕСТВЕНОСТТА   Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, […]
  • InSighting Unique 3 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ с InSighting Unique 3 Медитация Дишане Звук  3 уникални ивента в 3 празнични вечери 22, 23, 24 Март Пролетта започва отвътре! Unique Медитацията Хексаграм — Портал към безкрая 22 март 19:09  InSighting Център Какво е Хексаграма? И Дзин — метод за гадаене от шест линии, подредени в 64 комбинации  Фънг шуй — […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев