Хипнотерапия (психотерапия в състояние на хипноза)

 

Хипнотерапията е майсторски аранжирано съчетание на психотерапия с хипноза, надхвърляща многократно като ефект двете взети поотделно.

 

Хипнотерапията е ефективна при лечение на паническо разстройство, депресия и фобии

Хипнотерапията е ефективна при лечение на паническо разстройство, депресия и фобии

Същността на хипнотерапията се заключава в трите Т — транс, терапия, трансформация, — които не само изцеляват психиката, но и освобождават съзнанието от оковите на само/ограничението и рамката на себе/потиснатостта.

Хипнотерапията е водещо и ефикасно средство при лечение на актуалните за съвременния свят социалнозначими психически проблеми — стрес, генерализирана тревожност, депресия, фобии и паническо разстройство.

Психотерапията проведена в състояние на хипнотичен транс се нарича хипнотерапия. Хипнотерапията декапсулира и освобождава проблемите на дълбоко несъзнавано  ниво, често освобождавайки ги, без хипнотизираният логически да разбере, как е станало това.

Хипнотерапията действа фино и недоловимо за рационалния ум. Тя е фундамент и предпоставка за реална, дълготрайна и добита по естествен път промяна.

Носи със себе си основанията за нова, различна визия за живот и личностно развитие, които не подозираш, че съществуват. Подходяща е алюзията с Blue Morpho — митичната синя пеперуда от Амазония, която метафорично не лекува очите ти, ако не виждаш, а те дарява с ново зрение, с което прозираш неща за теб и заобикалящата те вселена, които не си могъл да забележиш, дори и когато си „виждал“.  Това променя мирогледа ти из основи, защото е трансформирало личността ти необратимо. По подобен начин действа и хипнотерапията — каузативно. Не се концентрира върху симптомите (подобно на психиатрията и вербално-аналитичните методи на психотерапия), а достига недоловимо до причината на проблема, разрешавайки го. 

Хипнотерапията достига до недрата на  несъзнаваното, където невидимият модератор на съдбата, заобикаля  илюзорното надмощие на мислите, емоциите, възприетите  модели на поведение и предопределените избори които правите.

Тя е портал към необятния вътрешен свят, където се намират отговорите на въпросите, които обикновено не смеем да си зададем…

Пътуванията в мултиизмерната Вселена на съзнанието и съпровождащите ги хипнотични феномени, дават неподозирана посока на индивидуалното развитие, което осмисля съществуването ни и съгражда една различна реалност, съобразена с автентичното ни аз, което е било ограничено от комплексите и дефиците отвътре, и потиснато от социуалните правила и ултимативните императиви  на „тях“.

“Аз познавам само една свобода и това е свободата на съзнанието.” - Антоан дьо Сент Екзюпери

 

Отзиви от Хипнотерапия


Намерих себе си и оттогава ежедневно се опознавам и удивлявам!

В InSighting Център ме отведе един непреодолим порив да търся. Търсех решения на лични проблеми или проблеми на мои приятели, търсех отговори на нарастваща лавина от въпроси, които само се трупаха, а информацията, която намирах не ги удоволетворяваше, напротив. Ежедневието ми се изпълни с неудоволетворение и печал. От успешно реализирал се и щастлив човек се превърнах в мрачна […]

Паническото разстройство е една възможност да преобразите живота си

Здравейте! Искам да споделя впечатленията си от д-р Димитър Тенчев и InSighting Център. При него ме доведоха паническите атаки, които изпитвах от близо година. Преди да се запозная с д-р Тенчев положението бе следното – трудно пътувах с каквото и да е превозно средство. Усещах как се задушавам, сякаш умирам. Едно просто пътуване, например от квартала до центъра, беше сериозно […]

Паническо разстройство

Отиването ми в кабинета на д-р Тенчев беше сламката, за която се хваща удавникът. От 7 години страдах от паническо разстройство, бях обиколила всякакви терапевти и психиатри, опитах какви ли не хапчета, които ми изписваха – никакъв ефект! Нещо по-лошо – страхът ми се увеличаваше.