“Животът е 10 процента от това, което преживявате и 90 процента как реагирате на това.” – Дороти Недермайер

Основното правило при хипнозата е да навлезнете без никакви очаквания

Основното правило при хипнозата е да навлезнете без никакви очаквания

Опитностите под хипноза може тотално да се различават от човек до човек. Някои от хипнотизираните преживяват пълна отделеност от външния свят и дълбока релаксация, други усещат, че действията им не подлежат на техния волеви контрол (например не могат да си отворят очите по време на транс), трети могат да изглеждат напълно “будни”, да се държат като будни и дори да провеждат разговор в хипноза. Третият тип хора често не могат първоначално да повярват, че са били в хипноза, за което много допринасят прилепналите вярвания и убеждения какво трябва да изпитат, докато са в транс. Регулярните хипнотични сеанси и по-честото пребиваване в хипноза им дава възможност да разпознаят съответните хипнотични признаци и феномени, които са преживели. Така разбират, че вяра не е необходима там, където има познание.

Под хипноза могат да се преживеят различни трансови феномени – регресия в миналото, намаляване или изчезване на чувствителността в определена част от тялото (включително болка), промяна на усещането за време и пространство, дисоциация на определени части на тялото, трансова логика, хипнагогни сънища и много други.

Но основното правило, за да имате пълноценен и автентичен сеанс по хипноза е да навлезнете в него без никакви очаквания. Когато “очаквате неочакваното” нещата ще се развият по начин, многократно надвишаващ и най-смелите ви мечти.


Често срещани проблеми, които могат да се разрешат с хипноза

лечение на паническо разстройство с хипноза
лечение на депресия с хипнотерапия
лечение на социална тревожност
лечение на страх от публични изяви
лечение на страх от летене със самолет - аерофобия
лечение на фобии - ирационални страхове
отслабване с хипноза
лечение на безсъние с хипнотерапия
Сексуални разстройства лечими с хипнотерапия
Проблем с агресия лечим с хипноза
Вредни навици лечими с хипноза
Зависимости
Мотивация
ПОСОКА В ЖИВОТА
Психосоматични заболявания