отслабване с хипноза

Отслабване

“Всичко, което ни дразни в другите може да ни доведе до разбиране на себе си”  – Карл Юнг

Проблемът

Проблемът с отслабването не е във вида на диетите, нито в липсата на воля да ги спазвате. Не е и в това, че ви липсва желание да се справите с наднорменото си тегло веднъж завинаги или че не желаете да изглеждате по-добре.

Хипнозата и хипнотерапията ще ви помогнат да достигнете до причината, която стои в основата на проблема с теглото ви и неконтролируемото желание да ядете определени или всякакъв вид храни. Така че може да се отпуснете и да подминете с усмивка диетите, които водят до себепотискане, временен ефект и небалансирано хранене.  Хипнозата може да ви помогне трайно да редуцирате наднорменото си тегло, като се радвате на пълноценно хранене и се чувствате същевременно добре в “новата си кожа”.

Решението

Не бива да се гледа на решаването на проблема с наднорменото тегло едностранно и опростенчески. Често различни причини у различните хора стоят в основата на генезата на по-големия апетит, безразборното приемане на храна и нарушения метаболизъм. Но все пак има няколко етапа, през които се минава до достигане на ефективното и трайно разрешаване на казуса с отслабването.

Елиминиране на навика да сте гладни

Повечето методи за отслабване се фокусират преимуществено или изцяло върху храната и ограничаването й. Но себепотискането често активира закона за обратния ефект – колкото повече диети спазваме и калории намаляваме, толкова повече се случва обратното – пълнеем вместо да отслабваме, а апетитът ни неконтролируемо расте.
Когато започнем съвместната си работа, ще проследим веригата на проблема до самия й източник – достигането до това “гладно” усещане, което стои в основавата на преяждането; малкото дяволче, което се вихри в подсъзнанието и ни създава непрекъснатото усещане за празнота в корема и неудържим порив към преяждане и то с нездравословна храна.  Ще използваме хипнозата за да достигнем до корена на проблема и да го отсечем.

Премахване на нездравословните хранителни навици

При голяма част от пациентите веднъж като се достигнат и освободят емоционалните подтици за преяждане и трупането на килограми, навиците, свързани с тях също изчезват от само себе си. Веднъж установили, че вече не сте зависими от навика да ядете неконтролируемо (като време и количество храна), ще забележите, че здравословното хранене става напълно естествено за вас – тялото сякаш само започва да подбира правилната за него храна. Ако все пак има някаква останала инерция от миналото, ние ще можем директно да трансформираме вредните навици с хипноза и InSighting Интензивно дишане  в здравословни позитивни стереотипи за хранене.

Довършителната фаза

Подобно на Вселената, психиката не търпи вакуум. Премахването на нещо излишно от нея освобождава “място”, което трябва да бъде заето от нещо градивно и позитивно за нас самите. Ако тази стъпка не бъде спазена, често на мястото на един лош навик или зависимост се появяват нови такива.

Този последен етап от съвместното ни приключение в света на несъзнаваното ще пробуди потенциала, дарбите, творческите ви заложби и способности, научавайки ви как да се радвате на живота, изразявайки себе си по най-пълноценния начин.

Цялата терапия ли се провежда под хипноза?

Първият сеанс протича под формата на предварителен консултативен разговор. Изключително важно е да знаем не само какъв е проблемът ви, но и да опознаем щрихите на човека (и съзнанието), който го е създал. Това ще предопредели подхода и вида терапия, които ще бъдат прилагани при следващите ни срещи.

Голяма част от терапевтичните сеанси в InSighting Център се провеждат като хипнотерапевтични сесии, но те се комбинират с вербална терапия, водено въображение, релаксационни практики и не на последно място с InSighting Интензивно дишане –  авангарден преживелищен метод, чието въвеждане драматично увеличи ефикасността на терапията и видимо редуцира времето за лечение на наднорменото тегло и хранителните разстройства.

Целият дизайн на психотерапията се определя не само от спецификата на проблема, който ви е довел при нас, но и от индивидуалните характеристики на личността ви, както и от предпочитанията, които имате за честотата и вида на самата терапия. Ще бъдат приложени взаимодопълващи се методи и терапевтични техники, които се комбинират в комплексен индивидуален подход, водещ до успешното разрешаване на проблема ви.

Психотерапията не е занаят, а изкуство. Именно затова методите ни, прилагани към всеки от вас са строго индивидуални, съобразени със спецификата и уникалните характеристики на вашата личност.

Колко сеанса ще са нужни?

Един от сътрудниците на големия физик Стивън Хокинг споделя, че е много по-лесно да се изгради единна теория, обясняваща възникването на Вселената, отколкото да се опознае вътрешната Вселена на един единствен човек. “Всеки човек е различна Вселена и това ме прави късметлия, че не съм психотерапевт, а физик”, казва той.

Психиката и нейните характеристики не са параметри, които подлежат на измерване и прогнозиране.

Дори при хора с еднакъв проблем, протичане и симптоматика на разстройството, терапията продължава различно време. Причината е една – всеки има своя стъпка за “узряване” и време, за което да допусне настъпването на автентична вътрешна промяна.

Хипнозата е първата утвърдена краткосрочна терапия, въведена в световен мащаб. Голяма част от пациентите имат подобрение или трайно излекуване между 2 и 10 сеанса. Има разбира се случаи, при които терапията продължава по-дълго време. Имаме клиенти, чийто проблем отдавна е решен и продължават да провеждат хипнотерапия за разрешаване на други проблеми, за намиране на екзистенциални отговори или като средство за разгръщане на личностния им потенциал.

Нека не забравяме законът за обратния ефект: “Колкото повече искаме нещо да се случи, толкова повече става обратното”. От решаващо за успешния изход значение е да подходите към целия процес на промяна с правилно отношение, лишено от нетърпеливост, припряност и консуматорска нагласа. Тогава нещата ще се случат по-бързо и ефективно, отколкото сте се надявали.

За всеки ли е ефективна хипнозата?

Хипнотерапията, съчетана с InSighting Интензивно дишане е краткосрочна и с висока ефективност терапия за лечение на наднормено тегло и освобождаване от вредни хранителни навици. Голяма част от пациентите ни се освободиха трайно от наднорменото си тегло и влезнаха удобно в “новата си кожа”, като се превърнаха в личности с добро самочувствие, корелиращо с придобитата нова и привлекателна визия.

С течение на годините практика установихме, че няма човек, който да не може да бъде освободен от проблема си. Различно е времето, необходимо му да допусне промяната първо вътре в себе си, а след това да я интегрира и в живота си.  Защото човек не обича да се променя и се вкопчва в илюзията, че нещо му осигурява сигурност, дори и това да е статуквото на болестта.

Така въпросът, който трябва да се зададе не е “дали ще се оправя”, а “колко време ще отнеме”. Отговорът специално на този въпрос не зависи само от терапевта, а от решимостта на пациента да се освободи от матрицата на проблема.

Откъде да започна?