INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА!

 

INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020

ИДВА!

 

18 – 27 ЮЛИ

S/

10-дневен ритрийт в атмосферата на

Спокойствието

Силата

Свободата

Самостойността

Споделеността

с Д. 

 

Как се строи къщата на разЛичността

InSighting Събитието 2020 — S/ — Фундаментът 

Спокойствието, приятели, е фундаментът на къщата. Къщата, обитавана от разЛичността, носеща в себе си вроден неустоим импулс да пре/следва свободата, като най-важен ориентир, смисъл и състояние в живота си.

Огледайте се… има ли спокойствие някъде около вас?! В града, на работата, в кошера? Бзззз…Всичко е трескаво, ди/стресово, хипердинамично, забързано, шумно, дисонансно, изискващо, потискащо, ултимативно, навиращо в рамки, шаблони и клишета, срокове и чужди императиви, “норми“ и „средностатистически нормалности”,  в които нещо същностно се губи. Нещо… някъде… далече… назад… във времето. 

И то е палеоспокойствието на хармоничния древен човек, живял в симбиоза с природата, синхрон с общността, синхроничност с вселената и самостойност със себе си. 

А сега нека си представим една маааалко по-различна картина. Безвремие, небързане, нищонеправене. Гора, планина, небе. Пребиваване, сливане, състояние. Хармонизиране, изравняване, балансиране. Да, да… и Потока клокочи някъде там. Никой не те кара да правиш нещо, което не искаш, нито да бъдеш някой, който не си — основните предпоставки за онова изпиващо усещане в слънчевия сплит, станало паразитен спътник на съвременния Homo Neuroticus.

Тревожността секва в автономната зона на неприкосновеността. И там се въз/ражда едно позабравено състояние — спокойствието, което се явява нещо като азота в атмосферата на едно-без-второто InSighting събитие на годината, познато с името Големия семинар. 

InSighting Събитието 2020 — S/ — Стените

Стените на къщата на оцелостената разЛичност са изтъкани от Силата — второто S/ , докосващо ни до неприкосновеността. Силата е била не просто част от концепциите, но неведнъж и основна тема на конвенциите на ритрийтите ни. Този път тя се вписва в хармонично цяло в плетеницата на спокойствието, свободата, самостойността и споделеността, извайвайки като успокояваща мавърска арабеска моноатомното злато на хармоничността. 

И за да не звуча някак общоабстрактно (въпреки, че Силата е точно абстрактна), ще дам жокер за специалния вкус на Силата, която ще изпълни с уханието си това специално събитие. Жокерът? Развързване. Развързване на възлите на миналото, които са ни оплели психически, соматично, поведенчески, паметово-травмиращо, енергийно и възприятийно. Които са ни натъпкали в калъп, който интерпретационната ни система тълкува като “единствено-възможната-опция”. 

Развързването на миналото води до освобождаване на енергията, замръзнала в нас. А освободената сила привлича Сила. Силата е неприкосновеност. Неприкосновеността е…

InSighting Събитието 2020 — S/— Вратата

Вратата… към Свободата (всъщност Свободата е и вратата, и прозорците, и цялата панорамна гледка от къщата), а също и третото S от InSighting Събитието ’20. Каквото и да кажа за свободата ще е незначително, фрагментирано, вербално-окастрено и концептуално-лимитирано. Донякъде клиширано, донякъде помпозно, преимуществено теоретизирано и силно пожелателно. Точно обратното на това, което свободата е и каквато е — цялостно-завършена, невербално-трансцендентна, концептуално-нерамкирана, нонконформистки дез/ориентирана, практически случваща се — има я или я няма. Затова… нека се настаним удобно в къщата на 5-те S/, усетим уюта ѝ, да се сгреем с топлината ѝ, а след това — да поседнем на пуфа пред прозорците от свобода и зареем погледа си в безкрая, с чаша даоистко вино в ръка. 

Прочети още:

 

InSighting Събитието 2020 — S/ — За контакти и записване:

InSighting Centre

+359 89 8819910

[email protected]