INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА!

 

INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020

ИДВА!

 

18 – 27 ЮЛИ

S/

10-дневен ритрийт в атмосферата на

Спокойствието

Силата

Свободата

Самостойността

Споделеността

с Д. 

Как се строи къщата на разЛичността

InSighting Събитието 2020 — S/ — Фундаментът 

Спокойствието, приятели, е фундаментът на къщата. Къщата, обитавана от разЛичността, носеща в себе си вроден неустоим импулс да пре/следва свободата, като най-важен ориентир, смисъл и състояние в живота си.

Огледайте се… има ли спокойствие някъде около вас?! В града, на работата, в кошера? Бзззз…Всичко е трескаво, ди/стресово, хипердинамично, забързано, шумно, дисонансно, изискващо, потискащо, ултимативно, навиращо в рамки, шаблони и клишета, срокове и чужди императиви, “норми“ и „средностатистически нормалности”,  в които нещо същностно се губи. Нещо… някъде… далече… назад… във времето. 

И то е палеоспокойствието на хармоничния древен човек, живял в симбиоза с природата, синхрон с общността, синхроничност с вселената и самостойност със себе си. 

А сега нека си представим една маааалко по-различна картина. Безвремие, небързане, нищонеправене. Гора, планина, небе. Пребиваване, сливане, състояние. Хармонизиране, изравняване, балансиране. Да, да… и Потока клокочи някъде там. Никой не те кара да правиш нещо, което не искаш, нито да бъдеш някой, който не си — основните предпоставки за онова изпиващо усещане в слънчевия сплит, станало паразитен спътник на съвременния Homo Neuroticus.

Тревожността секва в автономната зона на неприкосновеността. И там се въз/ражда едно позабравено състояние — спокойствието, което се явява нещо като азота в атмосферата на едно-без-второто InSighting събитие на годината, познато с името Големия семинар. 

InSighting Събитието 2020 — S/ — Стените

Стените на къщата на оцелостената разЛичност са изтъкани от Силата — второто S/ , докосващо ни до неприкосновеността. Силата е била не просто част от концепциите, но неведнъж и основна тема на конвенциите на ритрийтите ни. Този път тя се вписва в хармонично цяло в плетеницата на спокойствието, свободата, самостойността и споделеността, извайвайки като успокояваща мавърска арабеска моноатомното злато на хармоничността. 

И за да не звуча някак общоабстрактно (въпреки, че Силата е точно абстрактна), ще дам жокер за специалния вкус на Силата, която ще изпълни с уханието си това специално събитие. Жокерът? Развързване. Развързване на възлите на миналото, които са ни оплели психически, соматично, поведенчески, паметово-травмиращо, енергийно и възприятийно. Които са ни натъпкали в калъп, който интерпретационната ни система тълкува като “единствено-възможната-опция”. 

Развързването на миналото води до освобождаване на енергията, замръзнала в нас. А освободената сила привлича Сила. Силата е неприкосновеност. Неприкосновеността е…

InSighting Събитието 2020 — S/— Вратата

Вратата… към Свободата (всъщност Свободата е и вратата, и прозорците, и цялата панорамна гледка от къщата), а също и третото S от InSighting Събитието ’20. Каквото и да кажа за свободата ще е незначително, фрагментирано, вербално-окастрено и концептуално-лимитирано. Донякъде клиширано, донякъде помпозно, преимуществено теоретизирано и силно пожелателно. Точно обратното на това, което свободата е и каквато е — цялостно-завършена, невербално-трансцендентна, концептуално-нерамкирана, нонконформистки дез/ориентирана, практически случваща се — има я или я няма. Затова… нека се настаним удобно в къщата на 5-те S/, усетим уюта ѝ, да се сгреем с топлината ѝ, а след това — да поседнем на пуфа пред прозорците от свобода и зареем погледа си в безкрая, с чаша даоистко вино в ръка. 

Прочети още:

 

InSighting Събитието 2020 — S/ — За контакти и записване:

InSighting Centre

+359 89 8819910

[email protected]

 

Светлата страна на психиката във време на празници и коронавирус изолация (Covid-19)

По време на празници и коронавирус изолацията (Covid-19) психотерапевта д-р Димитър Тенчев гостува в предаването „100% будни“ по БНТ.

прочети още

Психотерапия и психотерапевтична помощ по време на COVID-19

По време на Covid-19 (коронавирус) карантината, д-р Димитър Тенчев е гост в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ.

прочети още

Страх, тревожност и паник атаки по време на коронавирус (COVID-19)

Едно интервю на Йовка Йовчева с психотерапевта д-р Димитър Тенчев в предаването „РеАктивно“ на Дарик радио.

прочети още

Quantum Red


InSighting U!nique

Quantum Red

 

Квантово генерирана случайност, червеното хапче на неопределеността и мартеницата на синхроничността

1 МАРТ 2020

Да бъгнем К0да на най-българския празник

aka 

По пътя на червено-бялата нишка

Quantum Red (QR) В есенция

Онези, които знаят, не говорят; онези, които говорят, не знаят.

QR — И все пак…

  • Квантово генерирани случайности, директно от Тръбата.
  • Неслучайната пътека на червено-бялата случайност — мартеници, ин-янг, Дао… и нататък.
  • Червеното квантово хапче — персонално докосване до Принципа.
  • Да бъдеш или да не бъде? Отдай контрола, остави спонтанността.
  • Балансът! Природната дарба е червено-бяла, такива ще са и U!nique практиките в този слънчево-дъждовен ден.
  • 1 март! Най-любимият ден в InSighting на най-истинския български празник. Да бъгнем К0да с квантово-червени изненади aka Off the beaten path. 

QR Интуиция и инспирация

  • Когато дивите гъски полетят към небето, дори костенурките започват да тъпчат с крака на земята.
  • Върни се, за да отидеш.

 

Прочети още:

 

За информация и записване:

InSighting Centre

+359 89 8819910

[email protected]