лечение на паническо разстройство с хипноза

Паническо разстройство

“Ако мислиш, че можеш и ако мислиш, че не можеш – все ще си прав” – Хенри Форд

Хипнозата е изключително ефективен метод за намаляване на честотата и силата на паническите атаки и за трайното им премахване от живота ви. Не като говорите за тях. Не като се опитвате да ги “контролирате”. Нито като си внушавате, че “нищо ви няма”. В състояние на хипноза може да изберете една по-различна реалност вътре в себе си и след това да я “пренесете”  в живота си.
Read more

лечение на депресия с хипнотерапия

Депресия

“Не преставаме да играем защото остаряваме, а остаряваме защото преставаме да играем” – Мериан Уилямсън

Усещане за пълно отчаяние, безнадеждност и безсмислие във всичко, персистираща тъга и потиснатост, смазващо усещане за самота, чувство за безпокойство и безпомощност, празнота, гняв и раздразнителност, вина и загуба на увереност – депресията има много лица и може тотално да срине качеството ви на живот, нещо повече – може да ви лиши дори от желанието ви за живеене. В крайната си форма дотолкова всичко ви става все едно, че дори вече ви е безразлично дали ще се оправите или не. На въпроса ми дали иска да се излекува един пациент с депресия ми беше отговорил, че за него ситуацията наподобява параграф 22: “ Нямам нищо против да се оправя. Но тъй като всичко ми е равно и безразлично, ми е все едно и дали ще съм в депресия или не”.
Read more

лечение на социална тревожност

Социална тревожност

“Да станем себе си преди друг да го е направил вместо нас!” – Робърт Хънтър

Събирания на повече от двама човека на едно място, презентации пред колеги, контактуване с лица от противоположния пол, срещи в работата с по-висшестоящи в йерархията и най-различни ситуации, в които присъства елементът на общуване с хора създават във вас усещане на интензивна тревожност, нервност, достигаща до паника или страх? Проблемът, който искате да разрешите е социална фобия.

И да, той може да бъде разрешен. Не просто чрез говорене, не чрез изброяване на логични аргументи, не само като се учите да го потискате и прикривате от другите.
Read more

лечение на страх от публични изяви

Страх от публични изяви

“Смелостта се изразява в това да преминаваме през неуспехите без да губим ентусиазма си” – Уинстън Чърчил

Проблемът

Страхът от публични изяви е често срещан проблем, който се проявява при хора от различни възрастови групи и в различни сфери от живота. При студенти – страх от изпити, при хора от най-различни професиoнални сектори, изискващи комуникация и представяне на продукти (лектори, мениджъри, продавачи и др.) – страх от презентации и говорене пред публика, при хора на изкуството – сценична треска и страх от публиката, при спортисти – “блокиране” по време на състезание и показване на резултати далеч под възможностите.
Read more

лечение на страх от летене със самолет - аерофобия

Страх от летене

“Единствените бариери за постиженията ни утре са съмненията, които изпитваме днес” – Франклин Рузвелт

Можете бързо и естествено да се освободите от страха си от летене и отново да бъдете свободен човек, неограничаван от това до къде ще се придвижите, нито от начина, по който ще стигнете до там. Не само чрез говорене, нито чрез изучаване на успокоителни факти (например, че самолетът е най-безопасното средство за транспорт), нито чрез опит да потиснете тревожността си с лексотан, комбиниран с двойно уиски.
Read more