страховата невроза

Как можем да се справим с паниката?

Говорите тук за това как сами опропастяваме живота си, вероятно това важи с пълна сила за паник атаките. Вече разбрах колко една такава паника може да ми попречи да си взема изпит или да пътувам. За сега се справям с лекарства от растителен произход, но съм пила и серотонин. Как можем да се справим с това, за да живеем и се радваме на околния свят?

прочети още

страховата невроза

Как да преодолея така наречената от моя лекар нервна криза?

Нервна криза — вик от психиката за промяна

Преди малко повече от две години преживях така наречената от моя лекар нервна криза. Случиха ми се поредица от неприятности. Ходих при психиатър и пия и до момента лекарства предписани ми от него. Но след вече осем месеца лечение започнах да сънувам кошмари и пак се появи среднощното събуждане, сутрин се събуждам с треперене и така поне до към обяд, после отминава от само себе си. Моя лекар ми обясни, че това било нормално и че вече сме се справили с големите проблеми, но всички тези неща създават една тревожност у мен и имам чувството, че ми трябва много малко, за да се срина пак. Как да преодолея тази криза? Има ли начин да се справя сама? Моля Ви, помогнете ми!

прочети още

страховата невроза

Непрекъснато се чувствам зле – липсват ми близките, приятелите

Студентка съм в друг град втора година. От тази съм на общежитие. Откакто съм там се чувствам не на място. Непрекъснато, когато съм там, се чувствам зле – липсват ми близките, приятелите. Непрекъснато си втълпявам, че ми е зле, че ми е лошо и ми се гади. Как да се справя с т.нар. ми депресия? Ще се радвам, ако получа отговор.

прочети още

страховата невроза

След стрес започва да ми прилошава

След двуседмичен стрес започна да ми прилошава на всеки 4-5 дни и то вечер, когато съм в покой. Усещам топли вълни от влагалището към стомаха, гърба и гърлото, изтръпване на ръцете и краката и след това идва прималяването. Силната атака преминава, но се връща на вълни, на вълни и така няколко часа, а на другия ден се чувствам смачкана от всякъде. И при най-малкото въление започват пак топли вътрешни вълни. Започнах да вземам Cipralex – Vitamin B complex. Какво ще ме посъветвате?

прочети още

страховата невроза

Имам клаустрофобия и фобия от височини

Имам клаустрофобия и фобия от височини. При определени обстоятелства изпадам в паника. Не мога да пътувам с друго превозно средство освен с лек автомобил.

Можете ли да ми помогнете и какво трябва да направя аз за това?

прочети още