Да случваш чудеса!

Да случваш чудеса!

Публикувано: сп. „Осем“ бр. 12 / 2013 г.
Интервю на: Мария Бончева с д-р Димитър Тенчев

Научим ли се да възнамеряваме правилно, ще надминем Дядо Коледа в осъществяването на сбъднати мечти

Д-р Тенчев, наближава Коледа – време, в което всеки си спомня мечтите и желанията си и се опитва да намери пряк път към тяхното осъществяване. Как човек сам да влезе в ролята на Дядо Коледа?

Като се научи да възнамерява. И тук е много важно да разберем разликата между възнамеряване и позитивно мислене. Позитивното мислене, проповядвано в много книги и от много методи, се основава на логическия ум, на логическо обусловени схеми и анализи. Но те просто не могат да случват промяната. Промяната се случва, когато човек навлезе в т.нар. променено състояние на съзнанието – чрез медитация, транс, дихателни практикихипноза. Подобно преживяване ни осигурява достъп до несъзнавания ум. Той не е видим, не работи според принципа причина-следствие, не се подчинява на логически убеждения, нито на приьоми, било то на позитивно или на негативно мислене. Самото преживяване случва промените в този несъзнаван ум и вече след като те се случат вътре в нас, се проектират и във външната действителност под формата на изцеление на живота ни или на трансформираща промяна. Методът на възнамеряването, описан в книгата “Wishpin. Алгоритъмът на успеха” функционира по следния начин – навлизане в променено състояние на съзнанието, т.е. на бета или тета ниво, ако искаме да използваме по-физиологични термини, издебване на паузата между мислите, в която “записваме” намерението си и забравяне на наго. Мислене почти не съществува. Него го има дотолкова, доколкото да обясним и да разберем как работи съответният метод. Но истинските чудеса започват там, където спира умът.

Прочети цялата статия:

 

Как да привлечем изобилието в живота си

Как да привлечем изобилието в живота си

Публикувано: ел.сп. iwoman.bg

Една интерлюдия към метода на книгата Wishpin

Искате ли животът ви да прелива от изобилие?

Този въпрос би предизвикал снизходителна усмивка почти у всеки от вас. Та кой не иска? Думите пари, струва, придобивам, имам, мое или искам са повсеместно използвани и чувани в нашето ежедневие. Тръгнете безцелно по улицата или седнете на маса в кафене и се заслушайте в разговорите около вас. Няма да чакате дълго. В просторстранството, в което се намирате ще започне силно “облъчване” на тема пари – споменаване на суми, говорене за бизнес (печалба и загуба), оплакване от нещо, което е прекалено скъпо, самохвално удряне в гърдите, за нещо, с което “гордият” собственик е накичил комплексираното си его или завистливи коментари за трето лице, което има нещо повече без да го е заслужил.
Read more

Wishpin съвместно със списание ELLE

Wishpin съвместно със списание ELLE

Публикувано: сп. „ELLE“

 

Специално за читателите на най-известното модно списание в света – Ел и за настоящите и бъдещи фенове на InSighting имаме изненада! 🙂

Като продължение на плодотворното сътрудничество между Санома Блясък и InSighting юлския брой на списание Ел (малкия формат!) излезе с преработено издание на Wishpin – Тайната на успеха от Джеймс Соул…;))
Можете да ги намерите заедно на пазара.

Приятно четене!

Допълнителна информация за Wishpin

 

Wishpin - една универсална книга или как да следваме собствения си път

Wishpin – една универсална книга или как да следваме собствения си път

Публикувано: сп. „ELLE“, 2012 г.

Наскоро участвах в предаване с тема “Цената на успеха”. Другият гост представяше книга, която да ни научи как да подражаваме на чужди модели, дадени от хора, които той беше приел за успешни с тезата, че подражавайки им и ние ще станем успешни. Водещата също настояваше, че искала някой да й предложи чужд модел, който да възприеме и да стане успешна.
Read more

Как WISHPIN промени живота ми

Как WISHPIN промени живота ми

Името ми е Цвета на двадесет и шест години съм, от София.

Как WISHPIN  промени живота ми или как  WISHPIN променя живота ми, краткият отговор е неусетно, „като в приказка „.

Цялата история започва преди годинa – тогава  тъкмо завършвах  втората си магистратура и тъй като вече имах горчив опит от работа в екип с нискоинтелигентни шефове и недобро заплащане, започвах собствен бизнес в съдружие с колега от университета. В личен план се измъчвах с безрадостна връзка с човек, за когото отдавна знаех ,че не е моята половинка, осъзнавах добре различията между нас, търпях скандалите, преглъщах отрицателните емоции и все отлагах момента на раздяла. Изпадах често в много тревожни настроения, различни страхове обсебваха все повече съзнанието ми.
Read more