ПОСОКА В ЖИВОТА

Посока в живота

“Пътуването от хиляда мили започва с една стъпка” – Лао Дзъ

Изтощени сте от всичко, което сте правили до момента. От търсенията и провалите в намирането; от безбройните проби и грешки, които водят до зацикляне, но не и до нови хоризонти; от нещата, които не искате да правите, но животът ви ги налага; от липсата на яснота и посока накъде да тръгнете, така че да намерите пътя си и да се почувствате удовлетворен и цялостен.

Има обаче един безмълвен, почти недоловим “глас”, който носите в себе си и който със сигурност може да ви помогне. Тихият глас на интуицията, вътрешноприсъщата интелигентност, мъдростта на тялото, висшето аз – както и да го наречете, той е част от вашето съзнание и може да насочи стъпките ви в посоката, в която най-накрая да откриете истинската си съдба и да ви дари с пределната яснота за Мисията ви, която би придала съдържание на живота ви.

Хипнозата може да ви помогне

“Будното” състояние на съзнанието заглушава гласа на вашата интуиция. За това допринасят безбройните стимули и дразнители от външния свят; непрекъснатото напрежение и стрес, на които сте подложени; брътвежите на вечно неспокойния ум; непрекъснатото му “люшкане” към миналото (свързано с чувства на носталгия или съжаление) или бъдещето (пораждащо тревожност, страхове и напрегнато очакване). За това да не чувате гласа на интуицията си допринася и прилепването към емоционалните матрици, които внасят непрекъсната драма в живота ви.

Усещането е като да се намирате в лабиринт на вътрешно объркване и липса на яснота, в който обикаляте в порочен кръг. И колкото и пъти да си мислите, че тръгвате по различна житейска пътека, която ще ви отведе до изхода му, в края на краищата отново достигате до задънената стена на рутината, сивотата и безнадеждността.

Хипнозата ще ви преведе не само през лабиринта на зациклянето и самозаблудите. Тя ще ви помогне да се издигнете над него и да го погледнете от “триизмерната” перспектива на по-дълбоката осъзнатост.

Щом сме накарали рационалния ум да утихне, интуицията ще ви помогне да вземете правилните решения, да тръгнете в различна посока и да предначертаете нова житейска стратегия, които ще открият хоризонти и вариации на съдбата ви, които се простират отвъд границите на възможното и мислимото.

Как хипнозата ще ви помогне?

Терапевтът е медиторът по пътя ви към себе си. Той ще ви води в състояние на хипнотичен транс към дълбочините на несъзнавания ум, където се намира зоната на интуицията и към “мястото”, където се правят истинските избори, които оформят съдбата ви. В състояние на хипноза ще осъзнаете, че не волевите усилия управляват живота ви, нито решенията, които наглед правите, водени от стихийните желания или необуздаваните страхове. Има нещо по-дълбоко, което извайва съдбата ви – това е несъзнаваният ум, който е по-дълбоката и по-истинската част от вас. Хипнозата ще ви помогне да го достигнете, а пробудената ви интуиция ще ви подскаже как да го пренаредите, така че да създадете желаната от вас реалност.

Кога да очакваме резултати?

Яснотата и посоката е може би най-важната област в човешкия живот.  Тя е фундаментална за вътрешната ни хармония, установяването на баланс между нас и външния свят и късмета, който кара нещата да се случват, ако сме на пътя си.

Подобно на останалите теми и проблеми, които са фокус в работата ни чрез хипнотерапия, времето, за което можем да получим яснота какво да правим с живота си и как да я превъплатим в реалност е различно за всеки човек, тъй като всеки има своя стъпка на развитие. От личен и професионален опит сме установили, че то е толкова по-кратко, колкото човек е по-отворен към несимволичните промени в рутината и към това да предприема рискове, излизайки от зоната си на психологически “комфорт”.