Казуси - Зависимости

Лекува ли се алкохолна зависимост с хипноза?

Лекува ли се алкохолна зависимост с хипноза? Колко сеанса са нужни и каква е приблизителната цена? Как да си запазя час при вас?

Отговор на зададения въпрос:

Алкохолна зависимост и всяка зависимост по принцип може да се „лекува”, ако човекът иска да бъде излекуван. Имал съм много пациенти, които проследени до днес са „чисти” (имайте предвид, че във всяка терапевтична школа обозначението „бивш алкохолик” не съществува).
Има и такива, които насила бяха водени от роднините си на терапия, за да им угодят и да има мир вкъщи, но нямаха никакво желание и мотивация да се освободят от деструктивния си навик. Те лъжеха близките си, лъжеха терапевта си, себе си… целия свят. Един зависим пациент, който живееше на висок етаж ми каза, че е намирал начин през прозореца авери да му доставят „забранени провизии”, въпреки, че е бил заключен в стаята си и е нямал достъп до телефон.

Така че отговорът е – лекува се, ако човек иска да бъде излекуван. Много е важно думата „искам” да не бъде бъркана с думата „трябва”. Това и ще предопредели изходът от терапията.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class 2019/2020 - InSighting Unique! Daiki’s Class 2019/2020     9 Unique събития 9 Портала към Принципа 1 InSighting година U 991 Истина 008 Сила 999 Свобода  Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти U-Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности  Трансперсоналните пътешествия […]
  • ХИПНОЗАTA МОДУЛ R(еволюция) - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ R(еволюция) Вътрешни пътувания, СубсТранс, Мултиверсума и Ти  (в оригиналната си версия) 29 ноември – 1 декември ’19 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев