Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем?

Помага ли хипнозата при нервно-вегетативна дистония?

Нервно-вегетативна дистония — другото име на паник атаките

Помага ли хипнозата при нервно-вегетативна дистония? Ако отговорът ви е положителен, то има ли специалисти занимаващи се с хипноза във Варна?

Нервно-вегетативна дистония — отговор на зададения въпрос:

Категорично хипнозата и професионалната хипнотерапия помагат при лечение на нервно-вегетативна дистония, която е другото име на паническото разстройство.

Важно е да се подчертае, че паник атаките се лекуват успешно, ефективно и краткосрочно с методите на преживелищната психотерапия (към която се числи и хипнозата), а не с медикаментозни средства (които са симптомоцентрирани). Когато хипнозата е съчетана с мощните пневмокатарзисни методи, каквото е InSighting Интензивното дишане – ефектът от психотерапията е бърз, надежден и траен във времето.

Разбира се е от есенциално значение и прилагането на ключовата постановка, която изповядвам в психотерапията на паническо разстройство — промяната. Не бива да се забравя, че паник атаките са винаги сигнал за промяна, в който е добре да се вслушаме възможно най-рано; и знак за безкомпромисност, който да последваме.

При спазването на тази простичка формула — преживелищна психотерапия + промяна, резултатната ще е качествен живот, в който от нервно-вегетативната дистония няма да е останала и следа.

На втория ви въпрос нямам отговор. Лично аз нямам ученици, които да се занимават с професионална хипнотерапия във Варна.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M Mахалото Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и […]
  • Хипнозата – психотерапевтични ползи - Разговор за хипнозата и хипнотерапията с д-р Димитър Тенчев в студиото на „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев