Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем?

Може ли хипнозата да ми помогне да възстановя нормалния си сексуален живот?

Имам прекрасен съпруг и две деца. След второто ми раждане, желанието ми за секс рязко намаля. Ежедневието ми е много напрегнато и не разполагам с почти никакво свободно време. Може ли хипнозата да ми помогне да възстановя нормалния си сексуален живот?

Отговор на зададения въпрос:

Да, но подходът е комплексен! Трябва да пренаредите приоритетите си в живота. Често забързаното ежедневие, стресът, състоянието на „трескаво съществуване”, в което нямаме никакво време за душата си и спокойствие на ума, прикриват нещо по-дълбоко – ажитирана депресия. Именно тя е вероятната причина за проблема ви. Тук идва въпросът: ежедневието ли ви прави депресирана или депресията прави ежедневието ви такова, за да я прикрие? Нещо като вечният спор за кокошката и яйцето.

Независимо кое е първо и второ, мога да кажа , че душата обича покоя, релакса, времето за удоволствия и креативност, дори здравословното мързелуване. Да изпитваме тотален дефицит от време и да неглижираме непрекъснато сигналите, които изпраща душата ни, е все едно да чуваме сигнала SOS и да не се отзовем за помощ.

И нека не казваме: „Такъв е животът”. Животът е такъв, какъвто си го правим. Мисля, че е дошло времето за глобална промяна, в което всеки да може да избира сам ценностите и стила си на живеене.

Времето е най-ценния ресурс, с който разполагаме. И той намалява с всеки миг. Заслужава ли си да го пилеем? Започнете с промените от днес. Защото утре никога няма да дойде.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting – Пътуване към свободата - Д-р Димитър Тенчев е един от най-авторитетните психотерапевти и семинар лидери в България.  Завършил е Медицински Университет – София, магистър е по медицина и магистър по здравен мениджмънт. Бил е  дългогодишен преподавател в МУ – София. Авторитетът му, обаче, се гради на нещо много повече – а именно, над 10-годишна работа, която с най-прости думи […]
  • Стани раз-Личност - Дълго време се колебаех дали да взема участие в курса по хипноза, макар и с благородната цел да напиша статия. Някак нямах доверие на този съвременен метод. Струваше ми се манипулативен. С риск за въздействие върху човека пряко неговата воля. В крайна сметка любопитството надделя и се отправих към улица „Родопски извор“ 45 в столичния […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев