Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем?

Може ли хипнозата да ми помогне да възстановя нормалния си сексуален живот?

Имам прекрасен съпруг и две деца. След второто ми раждане, желанието ми за секс рязко намаля. Ежедневието ми е много напрегнато и не разполагам с почти никакво свободно време. Може ли хипнозата да ми помогне да възстановя нормалния си сексуален живот?

Отговор на зададения въпрос:

Да, но подходът е комплексен! Трябва да пренаредите приоритетите си в живота. Често забързаното ежедневие, стресът, състоянието на „трескаво съществуване”, в което нямаме никакво време за душата си и спокойствие на ума, прикриват нещо по-дълбоко – ажитирана депресия. Именно тя е вероятната причина за проблема ви. Тук идва въпросът: ежедневието ли ви прави депресирана или депресията прави ежедневието ви такова, за да я прикрие? Нещо като вечният спор за кокошката и яйцето.

Независимо кое е първо и второ, мога да кажа , че душата обича покоя, релакса, времето за удоволствия и креативност, дори здравословното мързелуване. Да изпитваме тотален дефицит от време и да неглижираме непрекъснато сигналите, които изпраща душата ни, е все едно да чуваме сигнала SOS и да не се отзовем за помощ.

И нека не казваме: „Такъв е животът”. Животът е такъв, какъвто си го правим. Мисля, че е дошло времето за глобална промяна, в което всеки да може да избира сам ценностите и стила си на живеене.

Времето е най-ценния ресурс, с който разполагаме. И той намалява с всеки миг. Заслужава ли си да го пилеем? Започнете с промените от днес. Защото утре никога няма да дойде.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Депресията се предава по наследство - Депресията се предава по наследство Хипнозата и Интензивното дишане премахват симптомите Д-р Тенчев, как действат сезоните на депресията? Д-р Т.: В географските ширини с умерен или по-студен климат, в част от човешката популация са разпространени т.нар. сезонни депресии, които в съвременната психотерапия и психиатрия се обозначават като сезонно афективно разстройство (САР). САР се проявява обикновено […]
  • ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M Mахалото Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев