Казуси - Как да си помогна

Защо мразя всички и всеки ме дразни?

Защо мразя всички и всеки ме дразни. Нещо  ми става… не е нормално. Защо обиждам хората, с които съм се виждал доскоро, защо за мен всички са гадни, тъпи, задръстени и прости? Всеки ме дразни по всевъзможни начини, дори се чудя дали не са много зле всички тези хора, с които комуникирам. Усещам, че вече започвам да си го изкарвам на колегите си, ужасно е. Какво да направя?

Отговор на зададения въпрос:

Вие сте в процес на преход. Може да продължи по-кратко или по-дълго – зависи от вас. Преход към какво? Към истинското ви аз и към това да дръзнете да бъдете различна, да мечтаете различно, да светоусещате различно от общоприетото и „нормалното”. Приемете го като периода на бременност и болката по време на раждане. Ще се чувствате неразбрана, нервна, агресивна, недооценена, другите ще са ви чужди. А амалгамата, която ще споява всичко това е чувството ви на неудовлетворение. Позволете на истинското ви аз да се роди. След като откриете коя (кой) сте и какво искате – всичко ще си дойде на мястото.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Шансът за промяна в рамката на социалната изолация и COVID-19 - Изолацията е рамка, която пресира психиката. Пандемията е паузата, която дава шанс за истинска промяна в живота. Авторитетният психотерапевт, лектор и писател д-р Димитър Тенчев е отново гост в предаването „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в […]
  • Паник атаките и депресията след отпуск са шанс за промяна - Как да се справим със стреса след ваканцията и как да се преборим със страховете си от промяна — д-р Тенчев гостува в ефира на „Дарик“ радио. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев