Казуси - Как да си помогна

Разведена съм, безпокои ме как това се отразява на развитието на децата ми

Прочетох статията ви за депресията и самотата. Явно за себе си съм успяла да нацеля верния път (на принципа „проба-грешка” в големи количества). Повече ме безпокои как това се отразява на развитието на децата ми (имам син на 13 и дъщеря на 10 години). Например правилното сексуално възпитание, според мен, изисква личен пример, а аз съм разведена и нямам постоянен партньор, може би е по-добре, отколкото неподходящ, но това не решава въпроса. Какво бихте ме посъветвали вие?

Отговор на зададения въпрос:

Според мен родителският дълг е изпълнен в един случай – когато родителят безусловно подкрепя децата си да развият потенциала си и ги насърчава да изявяват уникалността си, а не ги прави поредната „тухла в стената” на обезличаващия социален консенсус. Изпълнявате ли родителския си дълг, погледнато по този начин? Ако отговорът е „да” притесненията са ви напразни.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Дао на дъжда v.2.0 - InSighting Unique! Дао на дъжда v.2.0   Новолуние, (пред)новогодишно пречистване и метасинхронизация  В една уютна инсайтърска вечер 26 декември ’19 Дао на дъжда — инспирираща притча, пренастройваща Дао-то ти Веднъж в едно село настанала страшна суша и жителите му повикали на помощ един странстващ даоски монах. Даосът дори не влязъл в селото, а се затворил […]
  • ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M Mахалото Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев