Казуси - Как да си помогна

Чувствам се зле, безполезна, но не правя нищо, с което да променя този факт

От три години не работя. През цялото това време ограничих контактите си с околните до минимум. Излизам, само когато е наложително. Преди няколко дни ми предложиха работа, но я отказах от страх, че няма да се справя. Чувствам се зле, безполезна, но не правя нищо, с което да променя този факт.

Отговор на зададения въпрос:

Една от любимите ми книги е „Магьосникът от Землемория”. Чела ли сте я? Знаете ли как главният герой побеждава най-кошмарния си страх (Сянката), който го преследва години наред? Обръща се към него и го сграбчва. Позволява на тъмната и светлата страна да се слеят.

Годините на самоизолация са ви накарали да престанете да вярвате в себе си, което не е проблем. Вярата е липса на познание. Няма нужда да вярвате в себе си или не. Това е само една мисъл.

Просто трябва да погледнете страха в очите и да го накарате да изчезне. Дори и да не се справите, ще знаете, че сте опитала и няма да съжалявате. Ще опитате пак и пак… докато успеете. Погледнете страховете в очите и тяхната заплашителна призрачност ще се изпари. Това е истината, която ще ви направи свободна.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Светлата страна на психиката във време на празници и коронавирус изолация (Covid-19) - По време на празници и коронавирус изолацията (Covid-19) психотерапевта д-р Димитър Тенчев гостува в предаването „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е […]
  • Паник атаките – проклятие или благословия? - Паническото разстройство е общопопулярно и лесноразпознаваемо състояние, станало част от попкултурата на съвременния човек. Това не беше така само до преди петнайсетина години — приблизително по времето, когато стартирах своята индивидуална практика.

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев