Дали InSighting Интензивното дишане е идентично с холотропното?

Моля да ми отговорите дали InSighting Интензивното дишане е идентично с холотропното и къде и кога се провеждат сеансите по дишане? Каква е цената и колко сеанса са необходими или е индивидуално?

Отговор на зададения въпрос:

По същество двете дишания си приличат (наред с ребъртинг и вайвейшън спадат към техниките за пневмокатарзис), но има и някои тънки разлики. InSighting Интензивното дишане  включва едновременно гръдно, коремно и надключично дишане, като акцента е не в бързината на дишането, както при ребъртинг например, а в цялостността му. Също така при Инсайтинг интензивно дишане целта не е да се случват интересни неща по време на самата сесия (наричам го „духовен Дисниленд”), а да се промени животът ти, да се освободят вътрешните  блокажи и психотравми, да се запълнят дефицитите в несъзнаваното и да отпаднат матричните ситуации, които все едно ни въртят в един и същи омагьосан кръг. Така че с едно изречение ако мога да кажа за разликите между двете дишания те са в техниката на изпълнение на самото дишане, в акцентите на преживяванията и в начина на водене на сесията от инструктора.

Семинарите по дишане се провеждат в „InSighting Център за психотерапия и автентична духовност”. Провеждат се един уикенд месечно, но предлагаме и вечерни ВИП дишания. Колкото до въпроса ви колко дишания са ви необходими, от моя страна идва въпросът за какво? Имаме участници, които дишат три, четири, шест години и са превърнали дишането в част от пътя на своето личностно развитие. Има и такива, които търсят решение на конкретен проблем и след като той се резреши, не идват повече. Има и инсайтъри, които след години пауза отново идват, защото искат да освободят напрежението, стреса или просто защото инсайтинг средата, в която могат да бъдат изцяло и само себе си им липсва. При всеки е индивидуално. Интензивното дишане е пътуване към себе си и всеки сам определя колко желае да продължи това пътуване. Аз лично дишам интензивно и продължавам да го правя девета година.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Хирон дишане - ХИРОН ДИШАНЕ InSighting Unique   27 МАРТ – 19:15 ЧАСА
  • InSighting COLOR WARS – Модул F - INSIGHTING COLOR WARS!  (Война на цветовете) Модул F от (без)култовия курс по хипноза с д-р Димитър Тенчев 25-27 май 2018 Color Wars — кратка увертюра към основното действие.   Color Wars — е, най-накрая! 🙂 Дългоочакваният шести пореден и четвърти трансперсонален модул от курса по хипноза с д-р Димитър Тенчев ще бъде представен на тези, […]