Дали InSighting Интензивното дишане е идентично с холотропното?

Моля да ми отговорите дали InSighting Интензивното дишане е идентично с холотропното и къде и кога се провеждат сеансите по дишане? Каква е цената и колко сеанса са необходими или е индивидуално?

Отговор на зададения въпрос:

По същество двете дишания си приличат (наред с ребъртинг и вайвейшън спадат към техниките за пневмокатарзис), но има и някои тънки разлики. InSighting Интензивното дишане  включва едновременно гръдно, коремно и надключично дишане, като акцента е не в бързината на дишането, както при ребъртинг например, а в цялостността му. Също така при Инсайтинг интензивно дишане целта не е да се случват интересни неща по време на самата сесия (наричам го „духовен Дисниленд”), а да се промени животът ти, да се освободят вътрешните  блокажи и психотравми, да се запълнят дефицитите в несъзнаваното и да отпаднат матричните ситуации, които все едно ни въртят в един и същи омагьосан кръг. Така че с едно изречение ако мога да кажа за разликите между двете дишания те са в техниката на изпълнение на самото дишане, в акцентите на преживяванията и в начина на водене на сесията от инструктора.

Семинарите по дишане се провеждат в „InSighting Център за психотерапия и автентична духовност”. Провеждат се един уикенд месечно, но предлагаме и вечерни ВИП дишания. Колкото до въпроса ви колко дишания са ви необходими, от моя страна идва въпросът за какво? Имаме участници, които дишат три, четири, шест години и са превърнали дишането в част от пътя на своето личностно развитие. Има и такива, които търсят решение на конкретен проблем и след като той се резреши, не идват повече. Има и инсайтъри, които след години пауза отново идват, защото искат да освободят напрежението, стреса или просто защото инсайтинг средата, в която могат да бъдат изцяло и само себе си им липсва. При всеки е индивидуално. Интензивното дишане е пътуване към себе си и всеки сам определя колко желае да продължи това пътуване. Аз лично дишам интензивно и продължавам да го правя девета година.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Съвършенството на Медитацията - ЗА ТЪРСЕЩИТЕ СВОБОДАТА НА УМА, НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА, КРАСОТАТА НА ДУХА, НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА БЕЗ “ТУК” И ОТВЪД “СЕГА”… INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА  ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА! INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА СИГМА-ОМЕГА aka ИЗКУСТВОТО НА НЕВИДИМОСТТА Шестдневен ритрийт в планината в медитация, умиротворение и синхрон с Невидимия Ред 26 април — 1 […]
  • Дао на късмета – Има ли рецепта за късмет? -   Кое е най-честото пожелание, което отправяме към близките и обичните ни хора? Със сигурност пожеланието за здраве. Защото здравето е фундаментът, върху който се гради качеството на живота ни, въпреки че не го оценяваме, докато го приемаме за даденост. А какво е пожеланието, което човек най-много обича? Със сигурност “Късмет!”. Защото… “Късметът носи със […]