Дали InSighting Интензивното дишане е идентично с холотропното?

Моля да ми отговорите дали InSighting Интензивното дишане е идентично с холотропното и къде и кога се провеждат сеансите по дишане? Каква е цената и колко сеанса са необходими или е индивидуално?

Отговор на зададения въпрос:

По същество двете дишания си приличат (наред с ребъртинг и вайвейшън спадат към техниките за пневмокатарзис), но има и някои тънки разлики. InSighting Интензивното дишане  включва едновременно гръдно, коремно и надключично дишане, като акцента е не в бързината на дишането, както при ребъртинг например, а в цялостността му. Също така при Инсайтинг интензивно дишане целта не е да се случват интересни неща по време на самата сесия (наричам го „духовен Дисниленд”), а да се промени животът ти, да се освободят вътрешните  блокажи и психотравми, да се запълнят дефицитите в несъзнаваното и да отпаднат матричните ситуации, които все едно ни въртят в един и същи омагьосан кръг. Така че с едно изречение ако мога да кажа за разликите между двете дишания те са в техниката на изпълнение на самото дишане, в акцентите на преживяванията и в начина на водене на сесията от инструктора.

Семинарите по дишане се провеждат в „InSighting Център за психотерапия и автентична духовност”. Провеждат се един уикенд месечно, но предлагаме и вечерни ВИП дишания. Колкото до въпроса ви колко дишания са ви необходими, от моя страна идва въпросът за какво? Имаме участници, които дишат три, четири, шест години и са превърнали дишането в част от пътя на своето личностно развитие. Има и такива, които търсят решение на конкретен проблем и след като той се резреши, не идват повече. Има и инсайтъри, които след години пауза отново идват, защото искат да освободят напрежението, стреса или просто защото инсайтинг средата, в която могат да бъдат изцяло и само себе си им липсва. При всеки е индивидуално. Интензивното дишане е пътуване към себе си и всеки сам определя колко желае да продължи това пътуване. Аз лично дишам интензивно и продължавам да го правя девета година.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Daiki’s Class 2019/2020 - InSighting Unique! Daiki’s Class 2019/2020     9 Unique събития 9 Портала към Принципа 1 InSighting година U 991 Истина 008 Сила 999 Свобода  Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти U-Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности  Трансперсоналните пътешествия […]
  • ХИПНОЗАTA МОДУЛ R(еволюция) - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ R(еволюция) Вътрешни пътувания, СубсТранс, Мултиверсума и Ти  (в оригиналната си версия) 29 ноември – 1 декември ’19 R(еволюция) — Акцентите Новият авторски модул от култовия курс по хипноза на д-р Т.  R(еволюция) — Протоколът — уникалната методика на д-р Т. за иницииране и разгръщане на Вътрешни пътувания в Мултиверсалното съзнание — […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев