Казуси - Безизходица

Финансови проблеми

Как да си върна желанието за живот?

Преди време зададох въпрос, на който не отговорихте, сега ви пиша пак. Имам страшни финансови проблеми  – не спя, не ям, нямам желание за живот подложена съм на такъв стрес, че не знам как да се успокоя, да се мобилизирам и да започна от начало. Как да си върна желанието за живот? Моля за съвет, защото усещам, че откачам.

Отговор на зададения въпрос:

Благодаря ви за постоянството. Въпросите, които получавам са стотици и невинаги имам времето и физическата възможност да отговоря на всеки един от тях.  Още по-трудни са тези от екзистенциален характер, за които универсални отговори „на ишлеме“ не могат да се дадат. Или ако се дадат, няма да свършат работа.

И така… по темата. Може ли в рамките на 2 реда да се разрешат проблеми, трупани десетилетия? Може ли без да знаеш контекстуалните обстоятелства, съпътстващи даден проблем, да се произнесеш с категорични съвети за него?

И все пак… ще ви дам съвет: Потърсете правилния психотерапевт за вас и започнете с генерални, а не с козметични промени в живота си. Следвам аксиоматичното правило, че кодовете в съзнанието (по-точно несъзнаваното) творят реалността ни – там са проблемите и решенията, дефицитите и изобилието, вървежът и невървежът, случването или неслучването на мечтите ни.

Фиксацията върху усещането, че сте жертва ще привлича като магнит все повече хора, факти и обстоятелства, които ще препотвърждават тази ви роля. Усещам, че изпитвате чувства на безнадеждност и безизходност. Но в това има нещо ценно – няма къде по-надолу да отидете. Човекът, който няма какво да губи, може да си позволи да рискува и да позволи на невъзможното да се случи. Спомнете си за героя от „Американски прелести”, който казва: „Не, не съм луд. Просто съм човек, който няма какво повече да губи”.

Парите са важна част от живота ни, но не са решението за пълноценнността му. Познавам много хора, които имат повече от достатъчно пари и са в състояние, подобно на това, което описвате за себе си.

И не забравяйте: Най-мрачно е преди зазоряване.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ПАЛЕО 3 @ СЪРЦЕ-ТО - InSighting Unique ПАЛЕО 3   СЪРЦЕ-ТО Природата          Алтернативата Лекотата          Естествеността            Освободеността Завръщане към протокорените на здравето и същността  5 спокойни вечери в понеделник  5 дълбоки откровения за всеки 5 сатсанга с Д.  5 докосвания до Сърцевинността от 14 март 19:09 Всичко, което […]
  • RESET 222 — РАМА РАДОСТТА - INSIGHTING U-NIQUE! RESET 222 РАМА РАДОСТТА (Настройване към по-висша честота) Посрещане на Соларната Нова Година 4-6 февруари 2’22 Животът няма да е същият след това Тридневен семиритрийт от необичайности В Утробата   или  Google Meet Утре започва от сега! Познаваш Утробата в InSighting център, нали? Изпитал/а си чувството веднъж попаднал/а там, да не искаш да […]