Казуси - Неудовлетворение

Имам проблеми в къщи и на работа

Имам проблеми в къщи и на работа. Съпругът ми постоянно е далеч от нас с детето, на работа се чувствам неудовлетворена, вкъщи не ми е комфортно, отегчаващо ми е. Какъв е най добрият вариант за излизане от това положение?

Отговор на зададения въпрос:

По принцип самият факт, че разбирате, че имате проблеми вкъщи и на работа е първата крачка към промяната – вие осъзнавате ситуацията,  а това е много, много важно. Замислете се кой няма проблеми? Или просветленият 😉 (такъв човек почти не се среща) или хората, които са избрали студеният комфорт на сигурността пред риска на живата промяна.

Често казват, че терапията, която прилагам е радикална. Защото ключовата дума в нея е именно промяна. А човек не обича да се променя. Или по-точно страхува се да го прави.

Микеланджело слушал неспирните хвалби на съгражданите си след като завършил поредния си шедьовър. Той се усмихнал и казал: „Видях ангела, затворен в мрамора и просто го освободих, премахвайки излишните късове камък”. Това е правилният подход за преоткриването на истинския ни аз. Като премахнем „излишните късове камък” – компромисите, които ни обезличават, потискат, правят ни безрадостни, изпиват креативната ни енергия и желанието за живот. Освободете ангела в себе си. Промяната се случва от вътре навън и винаги започва с първата крачка. Която е и най-трудната – защото не е насочена към някой или нещо друго, а към самата вас. Откъде да тръгнете? От премахването на нещо излишно и непотребно в живота ви. Може дори да е предмет или дреха. Покажете на подсъзнанието си, че освобождавате простор в живота си за новото. И стигнете до големите компромиси, които сте приела за неизменна даденост.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА! -   INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА!   18 – 27 ЮЛИ S/ 10-дневен ритрийт в атмосферата на Спокойствието Силата Свободата Самостойността Споделеността с Д.    Как се строи къщата на разЛичността Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, […]
  • Психотерапия и психотерапевтична помощ по време на COVID-19 - По време на Covid-19 (коронавирус) карантината, д-р Димитър Тенчев е гост в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев