страховата невроза

Изпитвам неописуем страх от публично излагане

На 21 години съм и съм в ужасна депресия, от години страдам от хроничен цистит всеки път ужасът, който изпитвам е неописуем, страхът от публично излагане ме накара до голяма степен да се затворя в себе си да избягвам излизанията с времето ги намалих до миниум, личния ми лекар ми изписа антидепресанти без никакьв ефект. В момента ходя на хомеопат и отново не виждам някаква промяна. От притеснения започнах да получавам паник атаки, които не мога да преодолея, от 5 месеца не излизам. Трябва ли ми психиатьр? Объркана съм и не знам към кого да се обърна, как да намеря добър лекар като всички гледат да ти вземат парите, без да те излекуват. Колко са наистина добрите психиатри в България, ще мога ли да преодолея това или цял живот ще трябва да живея с този страх?

Отговор на зададения въпрос:

Трябва ви психотерапевт. Както вече споменах панически атаки се лекуват с психотерапия, а не с медикаменти. В процеса на терапията човек прави избор дали иска да се излекува или не. Разбира се всеки ще каже, че иска. Но често „разстройството” му е удобно убежище или форма на бягство чрез които може да резигнира от живота. Да, може да се излекувате. Готова ли сте да се промените? И да погледнете страховете си в очите? Когато сочите света около вас с показалец забележете, че останалите пръсти сочат към вас. Там е и решението.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Паник атаките и депресията след отпуск са шанс за промяна - Как да се справим със стреса след ваканцията и как да се преборим със страховете си от промяна — д-р Тенчев гостува в ефира на „Дарик“ радио. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. […]
  • Екзистенциалната депресия  - ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ДЕПРЕСИЯ Депресията на разЛичностите Един сеанс с д-р Димитър Тенчев Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев