страховата невроза

След стрес започва да ми прилошава

След двуседмичен стрес започна да ми прилошава на всеки 4-5 дни и то вечер, когато съм в покой. Усещам топли вълни от влагалището към стомаха, гърба и гърлото, изтръпване на ръцете и краката и след това идва прималяването. Силната атака преминава, но се връща на вълни, на вълни и така няколко часа, а на другия ден се чувствам смачкана от всякъде. И при най-малкото въление започват пак топли вътрешни вълни. Започнах да вземам Cipralex – Vitamin B complex. Какво ще ме посъветвате?

Отговор на зададения въпрос:

Вероятно Става дума за панически атаки, които най-често се дължат на генерализирана тревожност. Тя от своя страна се дължи на неудовлетвореност, която пък изисква промени в битието и житието ни. Паническо разстройство истински се лекува с промяна, а не с медикаменти. В това отношение съм категоричен! Хипнотерапията и трансперсоналната психотерапия могат да ви помогнат. Може да си помогнете и сама, стига да идентифицирате и премахнете излишния товар в живота ви.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Шансът за промяна в рамката на социалната изолация и COVID-19 - Изолацията е рамка, която пресира психиката. Пандемията е паузата, която дава шанс за истинска промяна в живота. Авторитетният психотерапевт, лектор и писател д-р Димитър Тенчев е отново гост в предаването „100% будни“ по БНТ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в […]
  • Страх, тревожност и паник атаки по време на коронавирус (COVID-19) - Едно интервю на Йовка Йовчева с психотерапевта д-р Димитър Тенчев в предаването „РеАктивно“ на Дарик радио. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев