страховата невроза

Непрекъснато се чувствам зле – липсват ми близките, приятелите

Студентка съм в друг град втора година. От тази съм на общежитие. Откакто съм там се чувствам не на място. Непрекъснато, когато съм там, се чувствам зле – липсват ми близките, приятелите. Непрекъснато си втълпявам, че ми е зле, че ми е лошо и ми се гади. Как да се справя с т.нар. ми депресия? Ще се радвам, ако получа отговор.

Отговор на зададения въпрос:

Това са по-скоро симптоми на паническо разстройство, което се дължи на повишени нива на тревожност за дълго време. Ключовата дума за лечение на паническо разстройство е промяна. Дайте си още малко време. Ако не успеете да се адаптирате сменете града, университета, условията, в които сте. Едни от най-тежките случаи на млади хора с депресия, които съм имал са били студентите ни в чужбина. Желанието им да „успеят” или да задоволят хиперамбициите на нереализираните си родители често е причина за тежки състояния на панически разстройства, депресии и загуба на способността на различаване на истинското и фалшивото в живота им. Когато човек се чувства зле, тревожен, депресиран – значи, че не е на мястото си. Ако чувствате лекота, жизнерадостност, ентусиазъм и нещата се случват без усилие – значи сте на правилния за вас път.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА! -   INSIGHTING СЪБИТИЕТО 2020 ИДВА!   18 – 27 ЮЛИ S/ 10-дневен ритрийт в атмосферата на Спокойствието Силата Свободата Самостойността Споделеността с Д.    Как се строи къщата на разЛичността Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, […]
  • Психотерапия и психотерапевтична помощ по време на COVID-19 - По време на Covid-19 (коронавирус) карантината, д-р Димитър Тенчев е гост в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев