страховата невроза

Непрекъснато се чувствам зле – липсват ми близките, приятелите

Студентка съм в друг град втора година. От тази съм на общежитие. Откакто съм там се чувствам не на място. Непрекъснато, когато съм там, се чувствам зле – липсват ми близките, приятелите. Непрекъснато си втълпявам, че ми е зле, че ми е лошо и ми се гади. Как да се справя с т.нар. ми депресия? Ще се радвам, ако получа отговор.

Отговор на зададения въпрос:

Това са по-скоро симптоми на паническо разстройство, което се дължи на повишени нива на тревожност за дълго време. Ключовата дума за лечение на паническо разстройство е промяна. Дайте си още малко време. Ако не успеете да се адаптирате сменете града, университета, условията, в които сте. Едни от най-тежките случаи на млади хора с депресия, които съм имал са били студентите ни в чужбина. Желанието им да „успеят” или да задоволят хиперамбициите на нереализираните си родители често е причина за тежки състояния на панически разстройства, депресии и загуба на способността на различаване на истинското и фалшивото в живота им. Когато човек се чувства зле, тревожен, депресиран – значи, че не е на мястото си. Ако чувствате лекота, жизнерадостност, ентусиазъм и нещата се случват без усилие – значи сте на правилния за вас път.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Дао на дъжда v.2.0 - InSighting Unique! Дао на дъжда v.2.0   Новолуние, (пред)новогодишно пречистване и метасинхронизация  В една уютна инсайтърска вечер 26 декември ’19 Дао на дъжда — инспирираща притча, пренастройваща Дао-то ти Веднъж в едно село настанала страшна суша и жителите му повикали на помощ един странстващ даоски монах. Даосът дори не влязъл в селото, а се затворил […]
  • Daiki’s Class 2019/2020 - InSighting Unique! Daiki’s Class 2019/2020     9 Unique събития 9 Портала към Принципа 1 InSighting година U 991 Истина 008 Сила 999 Свобода  Daiki’s Class — що е то? Класът на Дайки за специални преживявания Групата на Дайки за необикновени моменти U-Ядрото на InSighting с Дайки Учебният час на Дайки за необичайности  Трансперсоналните пътешествия […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев